Λαβρόφ: “Με τις αντιρωσικές κυρώσεις αυξήσαμε τα κέρδη από το πετρέλαιο”

711

«Το πετρέλαιο δεν εξαρτάται από την πολιτική αλλά από την ζήτηση»

Η Δύση κατόρθωσε να ισχυροποιήσει την Ρωσία αντί να την ταπεινώσει όπως ήλπιζε καθώς οι αντι-ρωσικές κυρώσεις εν τέλει προκάλεσαν σημαντική αύξηση στα κέρδη της Μόσχας από τις πετρελαϊκές εξαγωγές.

Ο λόγος είναι πολύ απλός καθώς λόγω των πολιτικών που ακολούθησαν οι δυτικές κυβερνήσεις, αυξήθηκαν κατά πολύ οι τιμές των καυσίμων ενώ βρέθηκαν πολύ πρόθυμοι αγοραστές ειδικά στην Ασία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι δυτικές κυρώσεις δεν θα έχουν επιπτώσεις στις πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας του και προέβλεψε για φέτος ένα μεγάλο άλμα στα κέρδη της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενέργειας.

«Με το επίπεδο των τιμών που καθιερώθηκε ως αποτέλεσμα των πολιτικών της Δύσης, δεν έχουμε υποστεί δημοσιονομικές απώλειες», δήλωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε σταθμό της τηλεόρασης των Σέρβων της Βοσνίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αντιθέτως, φέτος θα αυξήσουμε σημαντικά τα κέρδη από την εξαγωγή των ενεργειακών πόρων μας», υποστήριξε.

«Το πετρέλαιο, γενικά μιλώντας, δεν εξαρτάται από την πολιτική, υπάρχει ζήτηση γι’ αυτό … έχουμε εναλλακτικές αγορές για να πουλήσουμε, στις οποίες αυξάνουμε ήδη της πωλήσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Αυτό που λέει ο Ρώσος ΥΠΕΞ το είχε παραδεχτεί και η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν, η οποία στην συνέντευξή της στο MSNBC είχε παραδεχτεί:

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θέσει άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς θα επιτρέψει στη Μόσχα να πουλήσει τα καύσιμα της αλλού και ενδεχομένως να κερδίσει περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον Στρατό της Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας