Λαφαζάνης(video)-Σειρά:Τι προσέφερε στη χώρα έξι μήνες στην κυβέρνηση-Η διάσωση της ΕΒΖ

892

Όταν ο Παν.Λαφαζάνης , Φλεβάρη 15, ανέλαβε το Υπερυπουργείο Παραγωγικής ΑΝασυγκρότησης . Ενέργειας. Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας , η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης έπνεε τα λοίσθια με τα περισσότερα εργοστάσια της κλειστά ενώ η ίδια η εταιρεία είχε μεταβιβασθεί προς πώληση ή εκκαθάριση στην ”κακή” Αγροτική Τράπεζα. Η τευτλοπαραγωγή της χώρας που βάσιζε την ύπαρξη της στις πωλήσεις των τεύτλων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) πέθαινε.

Ο Λαφαζάνης όμως ως υπουργός δεν δέχθηκε τα τετελεσμένα και το μοιραίο. Βρήκε από την εκκαθάριση της ΕΒΖ, που είχε αναλάβει η κακή Αγροτική Τράπεζα , 35 εκ.ευρώ με τα οποία έβαλε σε επανεκκίνηση και αναζωογόνηση της ΕΒΖ, την εύρεση νέων αγορών και την αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών της εταιρείας. Ένα δύσκολο έργο που χρειαζόταν δύναμη, πάθος , ενεργητικότητα και μελέτη για να επιτύχει.

Όταν, όμως , ο Π.Λαφαζάνηε έφυγε από το Υπουργείο, τον Ιούλιο του 2015 , εξ’ αιτίας της ”κωλοτούμπας” Τσίπρα με το τρίτο μνημόνιο και το δημοψήφισμα, η υπόθεση της στήριξης της ΕΒΖ εγκαταλείφθηκε , όπως είχαν εγκαταλειφθεί πριν και εγκαταλείφθηκαν και μετέπειτα αμέτρητοι παραγωγικοί κλάδοι και παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Η ΕΒΖ έχει πλέον βάλει λουκέτο.

Η τευτλοπαραγωγή ουσιαστικά ετελείωσε !

Έτσι πεθαίνει αυτή η χώρα !

Κώστας Ρουμελιώτης

Ακολουθεί  video

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας