Λαφαζάνης(Vergina TV)-Δυο κόμματα στην συσκευασία του ενός στον ΣΥΡΙΖΑ!-Όλοι εναντίον όλων!

1781

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάλλον ημερομηνία λήξης ως ενιαίο κόμμα την Κυριακή το βράδι. Ένα ερωτηματικό βέβαια πρέπει να κρατήσουμε αν και κατά πόσο λήξει φυσιολογικά η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ της Κυριακής.

Το πιθανότερο είναι ότι από τη Δευτέρα το πρωί το σημερινό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που εχει φτιάσει να μετατραπεί σε δυο κόμματα στη συσκευασία του ενός, θα μπει σε διαδικασίες διάσπασης και τα δυο κόμματα που θα προκύψουν από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κι ‘αυτά πραγματικά ενιαία. Θα είναι αντίθετα ομπρέλες διάφορων ομάδων, προσώπων και ηγετίσκων με απεριόριστες φιλοδοξίες.

Στη χώρα μετά τις ταχύτατες αυτές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο κενό αντιπολίτευσης.

Σήμερα γίνεται απόλυτα αναγκαία η ανασυγκρότηση όλου του αριστερού προοδευτικού χώρου με έντιμη και συνεπή ηγεσία στη βάση νέων φερέγγυων και αξιόπιστων ενωτικών σύγχρονων εναλλακτικών ριζοσπαστικών προσανατολισμών πάνω στα μεγάλα επίκαιρα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα και όχι σε εκτός τόπου και χρόνου επιλογές που σφραγίζονται από ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις και ξεπερασμένα φαντασιακά πακέτα προβλημάτων που σήμερα είναι έωλα.

Φυσικά, στο πλαίσιο αυτού του νέου πλατιού αριστερού προοδευτικού μετώπου, πρέπει να επιδιωχθεί συνάντηση για μια εθνική λαϊκή συσπείρωση που θα αγκαλιάζει στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος εθνικής απελευθέρωσης και ανασυγκρότησης όλους τους δημοκράτες πατριώτες, πέραν από προηγούμενες πολιτικές προελεύσεις και μέχρι τώρα εντάξεις.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας