Λαφαζάνης στα “Παραπολιτικά” και τον Παν. Τζένο-«Η τραγωδία των πλειστηριασμών κλιμακώνεται»

858

Λαφαζάνης: Νοιώθω “αηδία” για τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος προσπαθεί να δημαγωγήσει προς άγραν ψήφων από το ανείπωτο δράμα των θυμάτων της πολιτικής του.

Ο Παναγιώτης Τζένος μίλησε στην εκπομπή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με τον πρώην υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη

«Σε βάρος μου εκκρεμούν 4 δίκες μετά από δίωξη επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από το τμήμα προστασίας του κράτους, επειδή παρεμπόδιζα πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», είπε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο ο πρώην υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ανέφερε ότι έγιναν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες πλειστηριασμοί.

Είπε πως η πρώτη κατοικία για τις οικογένειες είναι το ύστατο καταφύγιο.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να πει πως το κόμμα του δεν έκανε πλειστηριασμούς.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Παναγιώτη Τζένο

 

Ερωτηθείς αν έχει δικαστικές εκκρεμότητες για το θέμα των αγώνων του κατά των πλειστηριασμών: Έχω τέσσερις δίκες σε εκκρεμότητα εκπορευόμενες από το αμαρτωλό τμήμα της προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας. Παραπέμπει στις χειρότερες δεκαετίες της χώρας όπου υπήρχε ένα ανώμαλο καθεστώς.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο έχει αυτές τις δικαστικές εκκρεμότητες: Γιατί παρεμπόδιζα, όχι μόνος μου αλλά ένα ολόκληρο κίνημα είχαμε πανελλαδικής διάστασης, εμείς προσπαθούσαμε να παρεμποδίσουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν γινόντουσαν πλειστηριασμοί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του: Είναι για γέλια και για κλάματα αυτοί οι ισχυρισμοί γιατί όχι μόνο γίνανε αλλά ήταν και πολυπληθέστατοι. Εκατοντάδες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για να μην πω χιλιάδες. Μπορεί κάλλιστα να γίνει μια έρευνα αυτής της περιόδου για τους πλειστηριασμούς που γίνανε και θα δούμε αυτό το αίσχος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Όχι ότι και οι άλλοι πλειστηριασμοί ήταν πάντοτε δίκαιοι, δηλαδή δεν σημαίνει αυτό ότι όταν έχει ένα μαγαζάκι ο άλλος θα του το πάρεις, μια βιοτεχνία θα του την κλείσεις ή όταν έχει ένα αγρόκτημα θα του το αρπάξεις δεν είναι αυτό η καλύτερη και η πιο δίκαιη τακτική αλλά εν πάση περιπτώσει η πρώτη κατοικία ιδιαίτερα για οικογένειες είναι το ύστατο καταφύγιο, αν τους πετάξεις στο δρόμο, τους αφαιρέσεις το σπίτι τους οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν θα μπορέσουν ποτέ ίσως να αποκατασταθούν ιδιαίτερα όταν έχουν παιδιά.

Ερωτηθείς πως αισθάνθηκε με την εικόνα του κ. Τσίπρα στο σπίτι της κας Κολοβού: Αισθάνθηκα αηδία. Δεν είναι δυνατόν ο θύτης να επισκέπτεται για να συμπαρασταθεί στο θύμα του χωρίς να ζητήσει καν συγνώμη, χωρίς να πει ότι έκανα μεγάλα λάθη και εγκλήματα αυτή την περίοδο διότι έκανα ότι μπορούσε και περνούσε από το χέρι μου ως πρωθυπουργός για να εξυπηρετήσω τις τράπεζες και τα Funds για να παίξουν αυτό τον ληστρικό ρόλο. Και να υποσχεθεί βεβαίως ότι αν θα πάρει την κυβέρνηση ή αν θα συμμετάσχει ποτέ σε κυβέρνηση το πρώτο μέλημα μου θα ήταν να διορθώσει αυτά τα πράγματα. Δεν ακούσαμε τίποτα αντίθετα προσπάθησε να απωθήσει κάθε ευθύνη από την πλευρά της πολιτικής της κυβέρνησης και να πει ότι εμείς δεν κάναμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας όταν αυτή η πρώτη κατοικία της κας Κολοβού που επισκέφτηκε ξεκίνησε ο πλειστηριασμός της με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα πράγματα κάνουν τους πολίτες όχι να δυσανασχετούν και να αηδιάζουν με τον Α. Τσίπρα μόνο αλλά γενικά με το πολιτικό σύστημα γιατί βλέπει μια υποκρισία, βλέπει μια απίστευτη αναλγησία και μια περιφρόνηση στο δράμα και στις τραγωδίες του κάθε πολίτη. Γιατί εδώ είναι διαδεδομένη μια αντίληψη ότι δεν έχουμε να κάνουμε με δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις τους αλλά με μπαταχτσήδες, σχεδόν απατεώνες. Αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν και αυτοί, πάντοτε υπάρχουν δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αλλά όταν αναφερόμαστε στην πρώτη κατοικία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να χαρακτηρίσουμε τον άλλο μπαταχτσή γιατί εγώ σας λέω έχω λεφτά αλλά δεν εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου στις δόσεις των δανείων μου όταν όμως φτάσει ο κόμπος στο χτένι και μου έρθει διαταγή πληρωμής για την κατοικία μου και μετά η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας μου αν έχω χρήματα θα πληρώσω. Θα πάω να κάνω μια ρύθμιση, θα βρω μια άκρη εφόσον έχω. Αυτός που χάνει το σπίτι του, που πλειστηριάζεται η πρώτη του κατοικία πάει να πει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί, δεν έχει πραγματικά γιατί κανένας δεν αφήνει το σπίτι του να περάσει σε πλειστηριασμό είναι το καταφύγιό του . Δεν είναι δυνατόν να τους βάζουμε συλλήβδην μπαταχτσήδες και απατεώνες.

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για τη δράση του στους πλειστηριασμούς: Βεβαίως δεν μετανιώνω, το ίδιο έκανα και θα κάνω και στο μέλλον αντίθετα πρέπει να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα γιατί το δράμα και η τραγωδία των πλειστηριασμών ιδιαίτερα πρώτης κατοικία συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Έχουμε 400 δις ιδιωτικό χρέος εκ των οποίων τα 2/3 είναι κόκκινα δάνεια μιλάμε δηλαδή για ένα τσουνάμι εκρηκτικών καταστάσεων που είναι μπροστά μας, καταλαβαίνετε ότι εδώ θα υπάρξει λεηλασία με αυτό το καθεστώς που υφιστάμεθα και όταν βλέπουμε μάλιστα ότι δεν υπάρχει και από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ κανένα απολύτως μέτρο για να προασπίσει την πρώτη κατοικία. Εδώ της δόθηκε ευκαιρία με αποφάσεις δικαστηρίων ακόμα και του Αρείου Πάγου να σταματήσει ο πλειστηριασμός από τους servicers και αντί να νομοθετήσει για να κλείσει οριστικά αυτή την υπόθεση και να προασπίσει τον δανειολήπτη της πρώτης κατοικίας το παραπέμπει στον Άρειο Πάγο της ολομέλειας του ειδικού δικαστηρίου για τελική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι εδώ πάμε να κουκουλώσουμε το πράγμα και να ανοίξουμε πάλι στον ασκό του Αιόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας