Λαφαζάνης: Καλό σου ταξίδι φίλε, σύντροφε και αγωνιστή Δημήτρη Σπαρτινέ

826
Καλό σου ταξίδι φίλε

Με βαθύτατη οδύνη χαιρετούμε σήμερα ένα αδελφικό φίλο, ένα σύντροφο δεκαετιών και ένα συνεπέστατο αγωνιστή με μοναδική προσφορά στους αγώνες του κόσμου της εργασίας για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στη σύζυγο του, στα παιδιά του, τον αδερφό του και σε όλους του οικείους του.

Ο Δημήτρης Σπαρτινός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Οργανώθηκε την περίοδο της δικτατορίας στην Αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ και αγωνίστηκε για την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών. Στη συνέχεια, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και αναδείχτηκε στέλεχός του. Υπήρξε για χρόνια μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου – Δυτικής Στερεάς – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης και ξεχώριζε για τη σεμνή και συνεπή στάση του. Αγαπούσε να επεξεργάζεται και να αντιμετωπίζει όλες τις εξελίξεις, με βάση την ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση.

Ο Δημήτρης Σπαρτινός, ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, διακρίθηκε για την αφοσίωσή του στην επιστήμη του, κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό των φοιτητών του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 αγωνίστηκε μέσα στο κίνημα με τον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα μέσα από τις γραμμές του αριστερού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά το καλοκαίρι του 2015 για ένα διάστημα, με την ΛΑΕ. Στη συνέχεια, συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πήρε μέρος ενεργά στις εκλογικές μάχες (Ευρωεκλογές και Βουλευτικές Εκλογές 2019), ενώ ήταν υποψήφιος και με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Πάτρας.

Ήταν μέλος του ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωση του εξήρε τη μνημειώδη ανιδιοτέλεια, εντιμότητά, συνέπεια και αφοσίωση του Δημήτρη Σπαρτινού στα ιδανικά της Αριστεράς και του κοινωνικού μετασχηματισμού, τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Σπαρτινός ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος σαν και αυτούς που μπορούν να χαρακτηρίσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες του μέλλοντος.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε, 21/4, στις 15:00, στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

*Τα βιογραφικά στοιχεία για το Δημήτρη Σπαρτινό τα αντλήσαμε από τη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας