Κυβέρνηση σε “πόλεμο” με Ρωσία: «Oι απελαθέντες Ρώσοι διπλωμάτες μας αποσταθεροποιούσαν»!!!

1105

Ρώσικη πρεσβεία: Θα υπάρξουν συνέπειες

Iskra: Απαράδεκτη η επέλαση ρώσων διπλωματών – Η κυβέρνηση εκτελεί αμερικανονατοϊκές εντολές και σπρώχνει τη χώρα σε πρωτοφανείς περιπέτειες, έχοντας στην ουσία κηρύξει “τον πόλεμο” στη Ρωσία.

Με διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την απέλαση των δώδεκα Ρώσων διπλωματών. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα υπήρξε έρευνα 18 μηνών της ΕΥΠ και με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε αυτή την απόφαση.

«Κάποιοι εκ των απελαθέντων όχι μόνο προωθούσαν τις ρωσικές θέσεις σε διάφορα ζητήματα αλλά ενίσχυαν αντικυβερνητικές η αποσταθεροποιητικές απόψεις», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης για την απέλαση των Ρώσων.

Είναι αρκετά πιθανόν η κυβέρνηση να θεωρεί ως «αποσταθεροποίηση» τη διαδήλωση που έγινε κατά της ρωσοφοβίας το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα από Ρώσους και Έλληνες πολίτες, οι οποίοι να θυμίσουμε ότι δέχθηκαν επίθεση από Ουκρανούς, οι οποίοι τραυμάτισαν μέχρι και ένα επτάχρονο κορίτσι. Να θυμίσουμε ότι γι’ αυτά τα γεγονότα η Ρωσία διεξάγει έρευνα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταλογιστούν και κυβερνητικές ευθύνες.

Τα ίδια δημοσιεύματα ισχυρίζονται επίσης ότι υπήρξε έρευνα για ύποπτη δραστηριότητα των Ρώσων διπλωματών, , αναφορές για χρηματισμούς ιδιωτών κ.λπ. ενώ υπήρξε και συνδρομή κλιμακίων μυστικών υπηρεσιών από Μ. Βρετανία κι ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ανακοινώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

Ρωσική πρεσβεία: Θα υπάρξουν συνέπειες, αδικαιολόγητη ενέργεια

Δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες η απόφαση της Ελλάδας για απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, απαντά η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα.

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας