Κυβέρνηση και ΤτΕ σκέφτηκαν ότι είναι καλή ιδέα να στηρίξουν τους…servicers

818

Η κυβέρνηση δεν κάνει «δύσκολη» τη ζωή της στους servicers αλλά αντιθέτως νομιμοποιεί την μεγαλύτερη ληστεία στη χώρα, τη ληστεία των ακινήτων!

Δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσει η Τράπεζα της Ελλάδος τη διαδικασία επαναδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης δανείων (servicers).

Φαίνεται όμως πως κυβέρνηση και ΤτΕ έχουν υπ’ όψιν τους ότι λίγοι από τους σημερινούς παίκτες στην αγορά κόκκινων δανείων θα αντέξουν την πίεση του νέου αυστηρού και ασφυκτικού κανονιστικού πλαισίου και είπαν να τους στηρίξουν!

Μόνο τον Έλληνα πολίτη δεν στηρίζουν που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.

Ήδη όλα τα χαρτοφυλάκια του «Ηρακλή» υπο-αποδίδουν σε σχέση με την τιμή που προσδοκούν οι επενδυτές που αγόρασαν τα ομόλογα και στο εξής οι πιέσεις θα είναι αφόρητες.

Οι 3 μεγάλοι του κλάδου (DoValue, Cepal και Ιntrum) που σήμερα έχουν μερίδιο 83 % της αγοράς με βάση τη συνολική αξία των υπό διαχείριση ανοιγμάτων, θα σταματήσουν να πωλούν χαρτοφυλάκια και οι περίπου 15 «μικροί» θα πρέπει είτε να συγχωνευτούν είτε να απορροφηθούν είτε να κλείσουν.

Σήμερα στην Ελλάδα, η συνολική αξία των υπό διαχείριση ανοιγμάτων πλησιάζει τα 90 δισ. ευρώ και από ‘δω και πέρα η διαχείρισή τους θα είναι ακριβό και δύσκολο παιχνίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας