Κύμα ρωσικών δυνάμεων μπήκαν στην Kleshcheevka και Β.Soledar-Ελέγχουν 80% της πόλης

8253

Πάνω από 1.000 νεκροί Ουκρανοί

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης των Ρώσων, αυτή τη φορά από το βορρά του Soledar. Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις μπήκαν και κατέλαβαν τα πρώτα κτίρια.

Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του πολυώροφου κτιρίου στο βόρειο τμήμα του κέντρου του Soledar και εκκαθάρισαν το βορειοδυτικό τμήμα των οδών Karpinsky και Nosov.

Η ουκρανική Διοίκηση μετέφερε εσπευσμένα μονάδες της 46ης Ταξιαρχίας στο Soledar για να ισορροπήσει και να συγκρατήσει το μέτωπο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα γεγονότα  στο Soledar εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα ανέμενε κανείς.

Μέσα σε 3 ημέρες οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις ελέγχουν το 80% της πόλης γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει τη σημαντική κόπωση του ουκρανικού στρατού στον τομέα αυτό. Eίχαμε επισημάνει από χτες ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη για τους Ουκρανούς.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της PMC “Wagner” εξαπέλυσαν επιθέσεις σε όλη την περίμετρο του ουκρανικού Στρατού  στην πόλη και σε πολλά σημεία κατάφεραν να εκδιώξουν τους Ουκρανούς από τις θέσεις τους.

Για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η ουκρανική Διοίκηση μετέφερε εφεδρείες βιαστικά στην πόλη. Οι εφεδρείες κατάφεραν να κρατήσουν την κύρια γραμμή άμυνας αλλά δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τα “πλευρά” τους..

Όλοι οι δρόμοι βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πυροβολικού του ρωσικού Στρατού. Στα νότια, συστήματα πυροβολικού Giatsint-B και Giatsint-S ελέγχουν ένα τμήμα της διαδρομής μεταξύ του οικισμού Blahodatne και του ΒΔ προαστίου του Soledar κοντά στην οδό Sovetskaya.

Εξαιτίας αυτού, οι ενισχύσεις της 17ης ουκρανικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας δεν μπορούν να φτάσουν στο Soledar. 

Οι Ρώσοι μπήκαν στην Kleshcheevka

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν προχτές γενική επίθεση στην Kleshcheevka από το νότο, την ανατολή και το βορρά. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν σήμερα την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στον οικισμό. Διεξάγονται σφοδρές μάχες στα πρώτα σπίτια.

Αν οι Ουκρανοί χάσουν την Kleshcheevka μαζί με Krasnaya Gora και Pidhorodne, τότε η κατάσταση στο Bakhmut γίνεται απελπιστική. Είτε αποχωρούν είτε παραδίδονται.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ουκρανικές δυνάμεις που αποχωρούν από στο Soledar  πηγαίνουν στην Paraskoveevka, όπου χτίζεται επειγόντως μια γραμμή άμυνας.

Είναι απορίας άξιο πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν τόσο γρήγορα να περάσουν μέσα από ναρκοπέδια και χαρακώματα στο βόρειο τμήμα του Soledar.

Ξέμειναν από πυρομαχικά οι Ουκρανοί; Έχουν τόσο μεγάλες απώλειες

Πάνω από 1.000 νεκροί Ουκρανοί στις μάχες

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως το 1ο, 2ο, 30 και 4ο Τάγμα της 46ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας έχουν υποστεί πολύ βαριές απώλειες. Στα τέλη Δεκεμβρίου, αυτός ο σχηματισμός ενισχύθηκε με κινητοποιημένους στρατιώτες από τις περιοχές Kirovograd, Sumy και Ternopil.

Ωστόσο, λόγω της έλλειψης μαχητικής εκπαίδευσης, περισσότεροι από τους μισούς νεοσύλλεκτους πέθαναν έξι ημέρες μετά την άφιξή τους στο μέτωπο.

Στις 3 Ιανουαρίου, λόγω μεγάλου αριθμού ανεπανόρθωτων απωλειών, η ταξιαρχία COMM έστειλε λόχο ακτινοβολίας, βιολογικής και χημικής προστασίας στην πρώτη γραμμή άμυνας.

24 ώρες αφότου στάλθηκε στη πρώτη γραμμή της μάχης, η μονάδα σταμάτησε να επικοινωνεί και αυτή τη στιγμή θεωρείται αγνοούμενη.

Παράλληλα η 61η ουκρανική Ταξιαρχία έχει τις μεγαλύτερες απώλειες σε τεθωρακισμένα και άρματα μάχης.

Ένα βίντεο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δείχνει την είσοδο πολυκατοικίας να είναι γεμάτη με τα πτώματα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας