Κύμα αντιδράσεων από αυθαίρετες αλλαγές στη λίστα-Τρεις αποχωρήσεις από Πλεύση Ελευθερίας

1096

Μεταξύ άλλων στην Α’ Αθήνας, 2ος στη λίστα κάτω από την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν υποψήφιος

Δύσκολη ημέρα για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας. Οι εκλογές με λίστα έφεραν τα πάνω κάτω στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αφού ορισμένες υποψήφιες, παρά την καλή τους επίδοση στις πρώτες εκλογές, μεταφέρθηκαν με πρωτοβουλία της Ζ.Κωνσταντοπούλου σε μη εκλόγιμες θέσεις.
Την αποχώρησή της από το κόμμα της Πλεύση Ελευθερίας γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στα social media, η υποψήφια βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Όλγα Δάλλα, η οποία καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεύτερη αποχώρηση

Λίγο αργότερα, παραιτήθηκε η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς για την Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιά. Σε ανάρτησή της ανέφερε πως με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «φυτεύτηκαν» υποψήφιοι και δεν θα είναι εκείνοι που ψήφισαν οι πολίτες.
«Αυτοί είναι οι νικητές της Β’ Πειραιά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του και όχι αυτοί που «φυτεύτηκαν» με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής», έγραψε.

Τρίτη αποχώρηση

Πριν λίγα λεπτά, μία ακόμα αποχώρηση ήρθε να προστεθεί στην λίστα των σημερινών αντιδράσεων στην Πλεύση Ελευθερίας. Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, υποψήφια στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών γνωστοποίησε πως αποσύρει την στήριξή της στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou.
Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 3.802 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου. Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς.
ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…»

Με αρκετές αλλαγές στην κατάταξη οι λίστες της Πλεύσης Ελευθερίας

Να σημειωθεί ότι οι λίστες της Πλεύσης Ελευθερίας έχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με την κατάταξη των υποψηφίων της στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου.
Μεταξύ άλλων στην Α’ Αθήνας, 2ος στη λίστα κάτω από την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης ,ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν υποψήφιος. Η κυρία Ελένη Δημοπούλου από 2η σε «σταυρούς» τοποθετήθηκε 4η στη λίστα ενώ ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας από 3ος σε «σταυρούς» τοποθετήθηκε πρώτος στον Νότιο τομέα Αθήνας.
Στον Βόρειο τομέα της Αθήνας, δεύτερος στην λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας κάτω από την κα Κωνσταντοπούλου μπαίνει ο κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που κατείχε την τελευταία τιμητική θέση του επικρατείας. Η πρώτη σε σταυρούς Χρυσούλα Διαμαντοπούλου πήρε τελικά την ένατη θέση.
Στον Δυτικό τομέα Αθήνας πρώτη στην λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζόρτζια Κεφαλά από 2η σε σταυρούς ενώ η πρώτη σε σταυρούς Αριστέα Γεωργοπούλου πήρε την τρίτη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας