Κρίση Δημοκρατίας

1211
Παρακμάζουσα Δύση
Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της,σήμερα βρίσκενται αιχμάλωτες της κυβερνήσεως της ΝΔ και ειδικότερα του πρωθυπουργού της. Επισημάναμε πολλές φορές ότι η περαιτέρω παραμονή αυτής της κυβερνήσεως στην εξουσία εγκυμονεί κινδύνους και για την Δημοκρατία και για την Ελλάδα. Θέσαμε το αυτονόητο ζήτημα ότι σε μία Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα,ούτε φυσικά μονόδρομοι. Η πολιτική σταθερότητα την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία-εφαρμόζοντας πολιτικές όπως αυτές έναντι του ιού και έναντι του πολέμου,οι οποίες ουδέποτε τέθηκαν υπό την έγκριση των Ελλήνων πολιτών- με γεωμετρική πρόοδο δημιουργεί καθεστώς κινουμένης άμμου επιταχυνόμενης πολιτικής αστάθειας,γεγονός επικίνδυνο και για την Ελλάδα και για την Δημοκρατία και ως προς τούτο αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός.
Το αλλοπρόσαλον αυτής της κυβερνητικής πολιτικής φάνηκε εξ αρχής με την πολλαπλώς αυτοαναιρούμενη πολιτική την οποία ακολούθησε στο θέμα αντιμετωπίσεως του ιού. Μία πολιτική πλήρως αποτυχημένη,που τα απόνερά της και σήμερα και στο μέλλον ποικιλοτρόπως θα εμφανίζονται. Συνεχίστηκε και συνεχίζεται αυτός ο χαρακτήρας της πολιτικής και στην αποτυχημένη εθνικά στάση,την οποία επέλεξε και συνεχίζει να ακολουθεί στο θέμα του πολέμου,καθιστώντας η Ρωσία εχθρική χώρα την Ελλάδα και με συμμετοχή στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της, που πλήττουν τους Έλληνες πολίτες και αφήνουν την απειλούσα την Ελλάδα Τουρκία να διαδραματίζει σημαντικό πολιτικά αναβαθμισμένο ρόλο διεθνώς.
Ένας πρωθυπουργός ο οποίος αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι υφιστάμενοί του,στους οποίους ο ίδιος προίσταται και που ο ίδιος επέλεξε,προφανώς στερείται των στοιχειωδών εκείνων ηγετικών ικανοτήτων,οι οποίες αυτονοήτως απαιτούνται,ακόμη και στην περίπτωση που διοικείς μία μικρομεσαία επιχείρηση. Οι στοχευμένες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις,οι λόγοι των οποίων αγνοούνται από τους Έλληνες πολίτες,πλήττουν βαναύσως και ανεπανορθώτως την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την καθιστούν διεθνώς δακτυλοδεικτούμενη ως πολιτικώς νοσούσα,ολισθένουσα διαρκώς σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές,αναδεικνύοντας την έσχατη σήψη του πολιτικού συστήματος. Αυτός ο ξεπεσμός της δημοκρατικής δεοντολογίας και η υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ φρασεολογιών πολιτικής αντιπαράθεσης που παραπέμπουν σε παρακμάζοντα χαμαιτυπεία,οδηγούν σε ερυθριασμούς ακόμη και τα εξέχοντα πεζοδρόμια.
Η μοναδική λύση προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Δημοκρατία και επιτέλους να εκφραστούν οι πολίτες,κρίνοντας πολιτικά τους πάντες δια της ψήφου των ήταν,είναι και παραμένει η άμεση παραίτηση της κυβερνήσεως της ΝΔ και η προσφύγη στις κάλπες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος,προκειμένου η Δημοκρατία στην Ελλάδα να επανακκινήσει τις διαδικασίες,ούτως ώστε η κρίση Δημοκρατίας να ξεπεραστεί,μέσω της ρήξης και της ανατροπής μίας πολιτικής η οποία εκτός από την Δημοκρατία,βλάπτει και εθνικά την Ελλάδα.
Δημοσίευμα του Reuters κυκλοφόρησε με τίτλο:”Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει προς το έθνος ότι αγνοούσε τις τηλεφωνικές υποκλοπές αρχηγού του κόμματος της αντιπολίτευσης”. Ρεπορτάζ του Associated Press σημειώνει στον τίτλο του:” Ο Έλληνας πρωθυπουργός <αγνοεί> τις υποκλοπές διακεκριμένου πολιτικού”. Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει:” Η παρακολούθηση αρχηγού της αντιπολίτευσης ήταν νόμιμη αλλά λάθος,παραδέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός”.Το ABC News,ο lndependent,όπως και το Lebanon-express.com αναδημοσίευσαν την αναφορά του Associated Press(www.thefaq.gr 8-8-2022). Το Guardian σε ρεπορτάζ του αναφέρει:” Το σκάνδαλο που θυμίζει σκοτεινές μέρες της δικτατορίας”(www.tvxs.gr 8-8-2022).
Η ελάχιστη πολιτική και δημοκρατική ευαισθησία και δεοντολογία επιβάλλουν-εφ’ όσον φυσικά υφίστανται- την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως της ΝΔ και την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών,ως τις μόνες απαραίτητες και αναγκαίες συνθήκες λειτουργίας της Δημοκρατίας.
“[….] Ο Άνθρωπος ίσον το άθροισμα από ό,τι σας κάνει κέφι. Είναι ένα πρόβλημα με βρωμερές ιδιότητες που άγεται ανιαρότατα προς ένα αμετάβλητο μηδέν: αδιέξοδο τέλμα πόθου και τέφρας[….]” ( Γουίλιαμ Φώκνερ ” Η βουή και η μανία”.Εκδόσεις ” Καστανιώτη” 2002,σελ.149).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας