Κριμαία-Οι Ουκρανοί επιχείρησαν καταστροφή των ρωσικών S-400 με πυραυλικές επιθέσεις

1676

Καταρρίφθηκαν 10 πύραυλοι

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν μια ουκρανική επίθεση σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και κατέστρεψαν 10 ουκρανικούς πυραύλους τύπου cruise  στον εναέριο χώρου της χερσονήσου.

Αναλυτικότερα η ουκρανική αεροπορία επιχείρησε αιφνιδιαστικό χτύπημα εξ αποστάσεως μέσω 6 βομβαρδιστικών Su-24 τα οποία εξαπέλυσαν 12 βλήματα των τύπων Storm Shadow και ScalpEG αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους στόχους τους καθώς 10 καταρρίφθηκαν από τα συστήματα που επιχείρησαν να καταστρέψουν.

Κύριος στόχος των ουκρανικών πυραύλων ήταν μονάδες του συστήματος αεράμυνας S-300/400 ώστε να ακολουθήσει δεύτερο κύμα κατά μονάδων διοίκησης και ελλιμενισμού στην Σεβαστούπολη αλλά ο κύριος στόχος δεν επιτεύχθηκε ενώ όπως φαίνεται μόνο δύο πύραυλοι χτύπησαν ένα κέντρο διοίκησης.

Την επιχείρησε φαίνεται να έχει υποστηρίξει και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ που απογειώθηκε απο την Ρουμανία αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

Η ουκρανική αεροπορία επιτέθηκε σήμερα σε μια ρωσική στρατιωτική μονάδα κοντά στην Ευπατόρια, στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο διοικητής της Μίκολα Ολετστσούκ.

«Ευχαριστώ τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και όλους όσοι σχεδίασαν την επιχείρηση για μια εξαίσια πολεμική δουλειά», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram, αναφερόμενος σε στιγμιότυπο από τοπικό μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε ότι μονάδα δέχθηκε επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία εξαπολύει επιθέσεις στην Κριμαία και στη γέφυρα που τη συνδέει με τη ρωσική επικράτεια κατά τη διάρκεια του 22μηνου πολέμου αρκετές φορές σε μια προσπάθεια να δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας