Κούβα-«Θερμή» υποδοχή των ρωσικών πολεμικών σκαφών στην Αβάνα

1078

Ρωσικά πλοία βρίσκονται πλέον στην Αβάνα και τυγχάνουν «θερμής» υποδοχής από τους Κουβανούς πολίτες, οι οποίοι είναι χαρούμενοι καθώς θυμούνται και πάλι τις εποχές της Σοβιετικής Ένωσης όταν η Κούβα λάμβανε αφειδώς οικονομική βοήθεια.

Μικρές ομάδες ψαράδων και περίεργων θεατών παρατάχθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο Malecon υπό ελαφρά βροχή για να υποδεχτούν τα πλοία καθώς περνούσαν από το 400 ετών κάστρο Morro στην είσοδο του λιμανιού.

Το πρώτο που έφτασε ήταν ένα πλοίο καυσίμων, το Akademik Pashin (Ακαδημαϊκός Πάσιν) και ένα ρυμουλκό, το Nikolay Chiker (Νικολάι Τσίκερ).

Ακολούθησαν η ρωσική φρεγάτα Nαύαρχος Γκόρσκοφ, η οποία ανήκει στην ομώνυμη κλάση και το πυρηνικό υποβρύχιο Καζάν κλάσης Γιάσεν, είναι ότι πιο σύγχρονο διαθέτει το ρωσικό Ναυτικό.

Η φρεγάτα και το υποβρύχιο, είχαν πραγματοποιήσει πυραυλικές ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό καθ’ οδόν προς το νησί, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Αμερικανοί δεν νιώθουν άνετα ειδικά για την παρουσία του πυρηνικού ρωσικού υποβρυχίου καθώς οι ακτές της Φλόριντα είναι πολύ κοντά.

Μετά την Αβάνα τα ρωσικά σκάφη θα πλεύσουν για την Βενεζουέλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας