Κοροϊδία Μητσοτάκη—Φ.Ν. Λάϊεν στο Στρασβούργο—Μόλις 1 δισ το “φρέσκο” ευρωπαϊκό χρήμα μέχρι… 2027!!!

922

Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί νοήμονες πολίτες οι οποίοι πείστηκαν από την εικόνα των… αστραπιαίων ανακλαστικών και της άμεσης αποτελεσματικότητας που προσπάθησε να προβάλει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ταξίδι στο Στρασβούργο.

Με τη συνέργεια της Κομισιόν, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός έστησε στη γαλλική πόλη, στην οποία μετακομίζει μια φορά τον μήνα η νομενκλατούρα των Βρυξελλών για την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια παράσταση πίεσης προς την ευρωπαϊκή ηγεσία, να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, στην επιχείρηση αποκατάστασης της χαμένης στις λάσπες Θεσσαλίας.

Πιστεύει, άραγε, το Μαξίμου ότι το σόου του Στρασβούργου μπορεί να αντισταθμίσει την εικόνα παράλυσης του κρατικού μηχανισμού και την οργή των πολιτών της Θεσσαλίας, που είδαν τα χωριά, τα σπίτια και τα χωράφια τους να τα καταπίνουν το νερό και η λάσπη;

Πιστεύει, άραγε, ο κυβερνητικός θίασος ότι τα ψίχουλα που υπόσχεται το ευρωπαϊκό ιερατείο, αρκούν να καθησυχάσουν την αγωνία των Θεσσαλών ότι η περιοχή τους σβήστηκε από τον χάρτη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας για πολλά χρόνια;

Ακόμη κι αν τα πιστεύει αυτά το Μαξίμου, οι πολίτες δεν μπορούν να εξαπατηθούν. Αυτά που υπόσχεται η επιστήθια φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «δώρα» Βρυξελλών-Στρασβούργου, είναι χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων που διοχετεύονται στα ποικίλα ευρωπαϊκά ταμεία.

Καμιά σημασία δεν έχει πώς θα τα βαφτίσουμε: Ταμείο Συνοχής, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Ταμείο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, Ταμείο Ανάκαμψης. Όλα χρηματοδοτούνται από το υστέρημα των φορολογουμένων της Ε.Ε., με προορισμό τη χρηματοδότηση των κοινών πολιτικών και της (υποτιθέμενης) ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν φτάνουν στον πραγματικό, τελικό προορισμό τους.

Η κυβέρνηση διαφημίζει ότι εξασφάλισε ευρωπαϊκούς πόρους 2,2 δισ. Στην πραγματικότητα, επενδύει στην ανακύκλωση πόρων που μένουν αδιάθετοι για διάφορους λόγους και έτσι κι αλλιώς θα κατανέμονταν στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. κι ένα μέρος τους θα έφτανε στην Ελλάδα, ακόμη κι αν δεν είχε ενσκήψει η κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Μόλις 1 δισ. ευρώ είναι το αληθινό, φρέσκο ευρωπαϊκό χρήμα που θα φτάσει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Σταγόνα στον ωκεανό της μαύρης τρύπας τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ που έχει ανοίξει η καταστροφή στη Θεσσαλία. Αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αρκετή μια φωτογραφία στο Στρασβούργο κι ένας αριθμός. Κι όποιος το έχαψε, το έχαψε.

Πηγή: Efsyn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας