Κορίτσι γεννήθηκε με το σύνδρομο του λυκάνθρωπου

865

Την αποκαλούν το «παιδί από το παράδεισο»

Μια άκρως συγκινητική αναγνώριση έλαβε από τη βασιλική οικογένεια της Μαλαισίας, η 2χρονη Adik Missclyen, η οποία γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση γνωστή ως «σύνδρομος του λυκάνθρωπου».

Η πάθηση της Adik Missclyen είναι εξαιρετικά σπάνια και χαρακτηρίζεται από την υπερβολική ανάπτυξη τριχών στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος. Παρά τις προκλήσεις που θέτει η μοναδική κατάστασή της, η ανθεκτικότητα και το πνεύμα της Adik της χάρισαν το αξιαγάπητο παρατσούκλι «παιδί από τον παράδεισο» από τη βασιλική οικογένεια της Μαλαισίας.

Η επίσκεψη του βασιλιά και της συντρόφου του αντιμετωπίστηκε με μεγάλη προσμονή και ενθουσιασμό από τους κατοίκους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Adik και των γονέων της, Roland Jimbai και Theresa Guntin.

Καθώς παρατάχθηκαν για να υποδεχτούν τους βασιλείς στις 11 Σεπτεμβρίου, η Adik και η οικογένειά της είχαν την τιμή να συναντήσουν τους μονάρχες της Μαλαισίας, οι οποίοι αναγνώρισαν ευγενικά το νεαρό κορίτσι. Αυτή η συγκινητική συνάντηση όχι μόνο έδωσε χαρά στην Adik και την οικογένειά της, αλλά ανέδειξε επίσης τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση του βασιλικού ζεύγους.

Τι είναι το σύνδρομο του λυκάνθρωπου

Υπερτρίχωση, αυτή είναι η ελληνική λέξη που περιγράφει το σύνδρομο του λυκάνθρωπου. Η υπερτρίχωση ή δασυτριχισμός είναι, όπως μαρτυρούν και όρι, υπέρμετρη, υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα. Ανάλογα με την έκταση της τριχοφυΐας, διακρίνεται σε ολική και τοπική υπερτρίχωση.

Παρουσιάζεται σε άτομα από την γέννηση τους ή αργότερα στη ζωή τους. Παθήσεις αλλά και συγκεκριμένα φάρμακα μπορεί να την πυροδοτήσουν.

Η υπερτρίχωση που εμφανίζουν οι ασθενείς παραπέμπει σε λυκάνθρωπο. Παλαιότερα όσοι έπασχαν από το σπάνιο σύνδρομο συγκέντρωσαν μεγάλο, αρνητικό, ενδιαφέρον. Ακόμη μερικοί από αυτούς ήταν μέλη σε τσίρκο.

Η υπερτρίχωση είναι έντονη παντού, αλλά γίνεται πολύ εμφανής στο πρόσωπο, στα αυτιά και τους ώμους. Οι ειδικοί αναφέρουν και περιπτώσεις δυσμορφίας στο πρόσωπο, πέρα από την έντονη τριχοφυΐα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας