Κολοσσιαίο “μανιτάρι”-Οι Ρώσοι ανατίναξαν τρένο τεθωρακισμένων(Leopard 2) από την Πολωνία

34949

Η έκρηξη συντάραξε ολόκληρη την περιφέρεια της Ουκρανίας

Κολοσσιαίο “μανιτάρι” φωτιάς δημιουργήθηκε στο Dnepropetrovsk κατά την διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με νεότερες ρωσικές αναφορές κτυπήθηκαν δυτικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Τα βίντεο επιβεβαιώνουν πως η ρωσική επίθεση έγινε μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την πρωτοφανή επίθεση το βράδυ της Παρασκευής. Η επίθεση διήρκεσε αρκετές ώρες μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Ντόπιοι κάτοικοι είχαν αναφέρει από την πρώτη στιγμή πως κτυπήθηκε κάτι πολύ μεγάλο τονίζοντας πως η έκρηξη “συντάραξε ολόκληρη την περιφέρεια (oblast)”.

Η ρωσική επίθεση επικεντρώθηκε κυρίως στο Δνείπερο και το Dnepropetrovsk. Κτυπήθηκαν εφεδρείες των Ουκρανών, αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι το τεράστιο μανιτάρι φωτιάς προήλθε από την ανατίναξη αποθήκης και τρένου που είχε αφιχθεί στον οικισμό Novomoskovsk και ήταν φορτωμένο με δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, καύσιμα και άλλα πολεμικά υλικά.

Δείτε βίντεο από το “μανιτάρι” φωτιάς

Οι Ρώσοι ανατίναξαν αποθήκες και τρένο με ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταγράφηκαν στις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνιχίφ του Ντνεπροπετρόβσκ, καθώς και στην Ζαπορίζιε.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν ψευδείς στόχους για να παραπλανήσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι έπληξαν μια αποθήκη όπλων που ανήκει σε έναν από τους σχηματισμούς της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς καθώς και δύο ακόμη στόχους στο Dnepropetrovsk (Dnepr)οι οποίοι σχετίζονται με τις δραστηριότητες του αρχηγείου των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μέσα σε λίγες ώρες, drones καμικάζι κατέστρεψαν κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας στην περιοχή Ντνεπροπετρόβσκ καθώς και στον οικισμό Novomoskovsk.

Η περιοχή αυτή είναι ένας σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος που παρέχει δυνατότητα μεταφοράς καυσίμων, όπλων, εξοπλισμού και προσωπικού του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Ντονμπάς και Ζαπορίζιε.

Οι Ρώσοι έπληξαν μια αποθήκη όπου λίγες ώρες πριν εκφορτώθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένων, πιθανώς, των αρμάτων μάχης Leopard 2 που μεταφέρθηκαν από τη δυτική Ουκρανία.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν στόχους στον οικισμό Novomoskovsk. Την ίδια ώρα χτυπήθηκε μεγάλος σιδηροδρομικός κόμβος, όπου έφθασε λίγες ώρες πριν από τη μαζική επίθεση ένα τρένο φορτωμένο με δυτικά τεθωρακισμένα και πιθανότατα άρματα μάχης Leopard 2 από την Πολωνία.

Σε βίντεο που τραβήχτηκαν από κατοίκους της περιοχής, μπορείτε να δείτε τις συνέπειες του κτυπήματος. 

Μερικά καρέ βίντεο δείχνουν ότι κτυπήθηκε ο σιδηροδρομικός κόμβος, όπως μαρτυρούν οι σιδηροδρομικές γραμμές και το σηματοφόρο που βρίσκεται κοντά. Κατά πάσα πιθανότητα τα τεθωρακισμένα είχαν ήδη ξεφορτωθεί και τοποθετηθεί σε αποθήκη.

Ωστόσο, ένα τέτοιο αιφνιδιαστικό πλήγμα θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί εάν τα δυτικά άρματα μάχης καταστράφηκαν πραγματικά, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να σχηματίσει τάγματα αρμάτων μάχης αποτελούμενα από άρματα μάχης Leopard 2″.

Αργότερα υπήρξαν πληροφορίες ότι το φάσμα των εκρήξεων είχε διευρυνθεί.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Lviv, Zaporozhye και Khmelnytsky της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5 επιτυχείς επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και αρκετές επιθέσεις με πυραύλους κρουζ.

Δείτε βίντεο από τις εκρήξεις

Κτυπήθηκαν εφεδρείες των Ουκρανικών ΕΔ στην Konstantinovka και στην Rivne

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εξαπλώθηκαν σε περισσότερες περιοχές της Ουκρανίας.

Κτυπήθηκε μια μεγάλη αποθήκη με καύσιμα και λιπαντικά καθώς και προσωρινές τοποθεσίες εφεδρειών του ουκρανικού Στρατού στην Konstantinovka.

Το Κίεβο σύμφωνα με ορισμένες ρωσικές αναφορές, σκόπευε να μεταφέρει τις δυνάμεις αυτές προς τα νοτιοανατολικά για να απελευθερώσει το Bakhmut (Artemovsk) από την πλευρά του οικισμού Kurdyumovka.

“Για την καταστροφή του ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Konstantinovka, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες δυνάμεις και μέσα, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας με πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος υψηλής ακρίβειας” ανέφεραν ρωσικές πηγές.

Υπάρχουν πληροφορίες για ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν στόχους στο τμήμα της περιοχής Χερσώνας που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Επιθέσεις καταγράφηκαν και στη δυτική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ρίβνε. Εκεί κτυπήθηκαν στόχοι που σχετίζονται με στρατιωτικές υποδομές.

Δείτε βίντεο: Άφιξη “Geran-2” σε στόχο στο Novomoskovsk κοντά στο Δνείπερο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:20

 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:50
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:15

Κτυπήθηκε βάση μισθοφόρων στην πόλη Ζαπορίζιε

Στην πόλη Zaporozhye, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τη βάση ξένων μισθοφόρων. Αυτό ανακοίνωσε ένα μέλος του κύριου συμβουλίου της ρωσικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, ο Vladimir Rogov.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής διοίκησης, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν. Πρόκειται για πολίτες ξένων κρατών που έφτασαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες κατά του ρωσικού στρατού.

Όπως τόνισε ο Rogov, οι ξένοι μισθοφόροι είχαν έδρα στο συγκρότημα εστιατορίων Monica Bellucci, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος του συγκροτήματος κατοικιών της Αναγέννησης στο Veliky Lug. Η επίθεση στον τόπο ανάπτυξης των μαχητών πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, περίπου στις 04:15 ώρα Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Rogov, ξένοι εκπαιδευτές και μαχητές βρίσκονταν στο συγκρότημα. Πρόκειται για μια από τις κύριες βάσεις της «Λεγεώνας των Ξένων» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Ζαπορίζιε.

Βίντεο: Φωτιά στην περιοχή Novomoskovsk, Dnipropetrovsk

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:07
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:08

Οι Ρωσικές Δυνάμεις έπληξαν ξανά το εκπαιδευτικό κέντρο στην Lviv

Ταυτόχρονα, η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία ανέφερε επίθεση από ρωσικά drones καμικάζι «Geran-2» στο εκπαιδευτικό κέντρο Yavoriv που βρίσκεται στην περιοχή Lviv.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση στο κέντρο εκπαίδευσης Yavoriv των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Lviv. Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε αυτή τη στρατιωτική εγκατάσταση.

Τρία ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 έπληξαν μη οικιστικά κτίρια στην περιοχή Γιαβορίβ της περιφέρειας Λβιβ τη νύχτα της 18ης Μαρτίου και άλλα τρία καταρρίφθηκαν από δυνάμεις αεράμυνας, δήλωσε ο Μακσίμ Κοζίτσκι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Λβιβ.

«Γύρω στη 01:00, η περιοχή μας δέχτηκε επίθεση από drones καμικάζι Shahed-136. Οι προκαταρκτικές αναφορές αναφέρουν ότι ήταν έξι από αυτά.

Τρία καταρρίφθηκαν από τις Δυνάμεις Αεράμυνας μας. Ήταν πολύ δύσκολο έργο, γιατί τα drones πετούν χαμηλά», ανέφερε ο Κοζίτσκι, ευχαριστώντας την Διοίκηση Αεροπορίας του Δυτικού Τομέα επειδή «έσωσαν πολλές ζωές και πολλές ανθρώπινες περιουσίες».

Κατά τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Λβιβ τα άλλα τρία Shahed-136 έπληξαν κτίρια στα οποία δεν υπήρχαν κατοικίες, στην περιοχή Γιαβορίβ.

Σημείωσε δε ότι οι εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Δείτε και άλλα βίντεο από τις εκρήξεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας