Κλιμάκωση στην τουρκο-συριακή μεθόριο: Η Τουρκία έτοιμη για την 4η-εισβολή

346
Οι Τούρκοι έτοιμη για την 4η-εισβολή

Η Ελλάδα, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και κυρίως οι ΗΠΑ ούτε κίχ!!!

Επιδεινώνεται  με ραγδαίους ρυθμούς η κατάσταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας όπως αναφέρουν πληροφορίες καθώς η Άγκυρα έχει προαναγγείλει την πραγματοποίηση της τέταρτης κατά σειρά εισβολής από το 2015 στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρεται η  Τουρκία αυξάνει συνεχώς τις στρατιωτικές δραστηριότητές της στη βόρεια Συρία πριν από τα σχέδια για την έναρξη μιας τέταρτης εισβολής στην περιοχή, με τους Κούρδους να προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν στην τουρκική εισβολή όπως και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς πως θα υπάρξει παλλαϊκό μέτωπο κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Την Πέμπτη, οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF) έδειξαν βίντεο από τουρκικά πυρά που στόχευσαν τις στρατηγικές πόλεις του Qamishli και της Manbij.

Η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει επισήμως τις τελευταίες αξιώσεις SDF, αλλά τα αεροσκάφη και το πυροβολικό της έχουν συχνά χτυπήσει περιοχές κοντά στα σύνορά της που ελέγχονται από Κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ.

Τα τουρκικά επίσημα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν  την Πέμπτη ότι μια στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία είναι «επικείμενη» δείχνοντας φωτογραφίες συγκεντρώσεων δυνάμεων από τους κύριους συμμάχους της Συρίας, τον  αυτοαποκαλούμενο  «Εθνικό Συριακό Στρατό» (SNA), έναν συρφετό  φατριών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση  του Bashar Al Assad, ο οποίος βέβαια ούτε «εθνικός» είναι ούτε και “συριακός”.

Οι συγκεντρώσεις δυνάμεων  αποτελούν  μέρος των προετοιμασιών SNA για την υποστήριξη του τουρκικού Στρατού στην αναμενόμενη εισβολή, δήλωσε η αραβική υπηρεσία του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του SDF και οι σύμμαχοί του στην Manbij δεσμεύθηκαν να πολεμήσουν την Τουρκία κατά μήκος ολόκληρων των συνόρων και να αποτρέψουν μια πιθανή εισβολή.

Ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο για τη μετατόπιση περίπου ενός εκατομμυρίου συριακών προσφύγων από τα περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια που φιλοξένησαν η Τουρκία, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τον εμφύλιο πόλεμο από το 2011, σε αυτό που περιέγραψε ως ασφαλή ζώνη στη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η Τουρκία και οι σύμμαχοί της μεταξύ των δυνάμεων της Συρίας στην στοχευμένη περιοχή έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον τρεις εισβολές εναντίον κουρδικών μαχητών στη Συρία από το 2016.

Ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η Συρία θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στο έδαφός της  λέγοντας ότι αν υπάρξει εισβολή, θα υπάρξει «λαϊκή αντίσταση» σε πρώτο στάδιο.

«Όταν οι στρατιωτικές συνθήκες επιτρέπουν άμεση αντιπαράθεση, θα το κάνουμε,» δήλωσε ο Assad σε ρωσικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι παρουσιάζεται κινητικότητα στη βόρεια Συρία λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση της επικείμενης νέα τουρκικής εισβολής.

Όπως λένε μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ότι «Μια νύχτα μπορεί να μπουν ξαφνικά», (προφανώς άλλη νύχτα θα μπουν στην Ελλάδα και άλλη στη Συρία( «χιλιάδες κάτοικοι του Χαλεπίου» διαδήλωσαν –υποτίθεται- υπέρ του SNO «ζητώντας από τις τουρκικές δυνάμεις να καταστρέψουν το SDF στη βόρεια Συρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας