Κλ.Σβαμπ:«Αποστολή μας είναι η δημιουργία μίας παγκόσμιας ιθαγένειας-Έχουμε διείσδυση σε κυβερνήσεις»

2295

Ο πρόεδρος του WEF Κλάους Σβαμπ παραδέχεται δημοσίως ότι άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί από τον ίδιο και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ενστερνίζονται τις ίδιες ιδέες για την Μεγάλη Επανεκκίνηση, έχουν διεισδύσει στις κυβερνήσεις και προωθούν την «παγκόσμια ιθαγένεια».

Το Φόρουμ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του διευθύνεται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο, τον Klaus Schwab.

«Διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, εξαιρετικά άτομα που ενεργούν ως θεματοφύλακες της αποστολής και των αξιών του και επιβλέπουν το έργο του φόρουμ για την προώθηση της παγκόσμιας ιθαγένειας» αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Μάλιστα την διείσδυση εντός των κυβερνήσεων ο ίδιος ο Κλάους Σβαμπ την ονομάζει «πρόγραμμα Young Global Leaders».

Παγκόσμια ιθαγένεια! Ο Κλάους Σβαμπ δεν κρύβεται, επιδιώκουν την δημιουργία ενός ενοποιημένου κόσμου ο οποίος θα ζει κάτω από το αυταρχικό καθεστώς της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» με την βοήθεια της τεχνολογίας κάτι που δεν σταματάει να διαφημίζει και ο βασικός του σύμβουλος και δεξί του χέρι, Yuval Noah Harari.

Για να γίνει κατανοητή η επιρροή του WEF, στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συμμετέχουν οι 1000 μεγαλύτερες και πιο σημαίνουσες εταιρείες οι οποίες κερδίζουν τόσα πολλά χρήματα με τα οποία μπορούν να αγοράσουν πολιτική επιρροή που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στην αγορά.

Στα όργανα που διαμορφώνουν την πολιτική του ΟΗΕ, το WEF συνήθως αυτό-χαρακτηρίζεται επίσημα ως ουδέτερος οργανισμός για την βελτίωση του κόσμου.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι το μόνο επιχειρηματικό λόμπι του οποίου οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν με διπλωματικά διαβατήρια.

Πολλά προνόμια για έναν «ουδέτερο» οργανισμό.

Ο δρυτής του φόρουμ Klaus Schwab καυχιέται ότι διεισδύει στις κυβερνήσεις με τους δικούς του Young Global Leaders (Νέους Ηγέτες του Κόσμου).

Οι Young Global Leaders εκπαιδεύονται για να γίνουν αποτελεσματικοί (με την εταιρική έννοια) ηγέτες στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το ήμισυ της κυβέρνησης του Καναδά αποτελείται από Young Global Leaders.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους εξής:

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ,
η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα,
ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Ngozi Okonjo-Iweala
ο «ανώτερος Υπουργός» της Σιγκαπούρης Tharman Shanmugaratnam,
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά και υπουργός Οικονομικών Chrystia Freeland
ο Heizo Takenaka, πρώην υπουργός, Ιαπωνία,
η Υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Καινοτομίας της Ρουάντα, Paula Ingabire,
Η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ράνια Αλ Αμπντουλάχ της Ιορδανίας.

Αυτό το κάνουν μαζί με εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη δύναμη στον παγκόσμιο εταιρικό κόσμο, δηλαδή με τους επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα (Blackrock, AXA, Carlyle), με έναν σαουδαραβικό χρηματοοικονομικό όμιλο, με μια επενδυτική εταιρεία του Al Gore, με την βιομηχανία πληροφορικής (Salesforce, Accenture), με την βασική βιομηχανία (Reliance, African Rainbow Minerals), με τους παγκοσμίως ενεργούς βιομηχανικούς ομίλους (Siemens, Nestlé, Royal Philips) και ορισμένους καθηγητές με επιρροή, ειδικά από τον τομέα των οικονομικών .

Σχεδόν όλα τα μέλη από δημόσια ιδρύματα εκπαιδεύτηκαν σε ένα από τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ ή στο London School of Economics (LSE) και ίσως και στην Οξφόρδη. Πολλοί έχουν στα βιογραφικά τους περγαμηνές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η δύναμη του ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι ένας από τους πιο ισχυρούς θεσμούς στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Η γραμμή του ΔΝΤ καθορίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία είναι εξοπλισμένη με μια ανασταλτική μειοψηφία. 

Μόνο μερικές από τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες δεν βρίσκονται κάτω από την μπότα του ΔΝΤ. Δίνει δάνεια όταν μια χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες πληρωμής, κάτι που μπορεί να συμβεί γρήγορα ακόμη και χωρίς υπαίτια συμπεριφορά, για παράδειγμα όταν οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί οίκοι πρώτα πλημμυρίζουν την χώρα με χρήματα και μετά ξαφνικά της επιβάλλουν μνημόνια (σ.σ. βλ. Ελλάδα).

Τέτοια δάνεια χορηγούνται μόνο με όρους φιλικούς προς τις εταιρείες, όπως η ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, η απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το άνοιγμα των αγορών κ.λπ. Όσοι δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και δεν αποπληρώνουν δάνεια του ΔΝΤ δεν θα λαμβάνουν πλέον χρήματα από διεθνώς ενεργές τράπεζες.

Το ΔΝΤ αξιολογεί επίσης την υγεία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και των δημόσιων οικονομικών των χωρών. Μια κακή κρίση σημαίνει ότι οι διεθνείς τράπεζες δεν θα συναλλάσσονται πλέον μαζί σας και θα παρασυρθείτε στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Είναι καθήκον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου να διασφαλίσει ότι οι διεθνιστικές δραστήριες εταιρείες θα αντιμετωπίζουν όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια. Ο αγωνιστικός χώρος που έχει δημιουργήσει έχει μεγάλη κλίση υπέρ των μεγάλων εταιρειών.

Οι ΗΠΑ εργάζονται για να εδραιώσουν την παγκόσμια κυριαρχία της Silicon Valley, μέσω συμφωνιών του ΠΟΕ για το απρόσκοπτο και αφορολόγητο ελεύθερο εμπόριο δεδομένων .

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΕ Okonjo-Iweal , επί μακρόν στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και κάποτε υπουργός Οικονομικών του δημοφιλούς ινδικού χοιριδίου των παγκοσμιοποιητών , της Νιγηρίας, όχι μόνο συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αλλά έχει συμμετάσχει επίσης ή συμμετέχει στα εποπτικά συμβούλια του Twitter (σ.σ. πριν την εποχή Έλον Μασκ), σε αυτό του Ιδρύματος Gates, και σε δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Vaccine Alliance Gavi, την Danone, την Standard Chartered Bank, το Carnegie Endowment for International Peace, την One Campaign (Clinton) και το Rockefeller Foundation. Είναι ηγέτης του World Economic Forum Young Global Leader.

Χώρα πρότυπο τεχνοκρατίας Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι μια χώρα που αρέσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Μια άκρως αυταρχική δημοκρατία που είναι οικονομικά πολύ επιτυχημένη. Έτσι φαντάζεται το Νταβός την τεχνοκρατική «παγκόσμια διακυβέρνηση» που κυριαρχείται από θεσμούς με επικεφαλής εταιρείες.

Ο Tharman Shanmugaratnam, οικονομολόγος με σπουδές στο LSE, στην Οξφόρδη και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υπηρέτησε ως επικεφαλής της Ομάδας Επιφανών Προσώπων της G20 για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Διακυβέρνηση .

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συζήτησε «πώς η G20 μπορεί να εκπληρώσει καλύτερα τον σκοπό της προτείνοντας ακόμη περισσότερη δύναμη για τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ και είναι μέλος  της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για την Αποτελεσματική Πολυμέρεια. Είναι επίσης πρόεδρος του λόμπι χρηματοπιστωτικών εταιρειών Group of Thirty.

Copycat Canada

Σε αντίθεση με τη Σιγκαπούρη, ο Καναδάς θεωρείτο μέχρι πρόσφατα ως χώρα πρότυπο για την φιλελεύθερη δημοκρατία.

Αλλά όταν οι οδηγοί φορτηγών επαναστάτησαν ενάντια στα άκαμπτα μέτρα για τον κορωνοϊό τον περασμένο χειμώνα με μεγάλη υποστήριξη από τον πληθυσμό, το υπουργικό συμβούλιο που διείσδυσε στο WEF κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF Freeland έδωσε εντολή στις τράπεζες να παγώσουν τους λογαριασμούς όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και όσους τους στήριζαν.

Αν αυτό ήταν ένα πείραμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να καθορίσει πόσο ολοκληρωτισμό θα ανεχόταν το κοινό του «ελεύθερου κόσμου», τότε πέτυχε σε όλα τα επίπεδα.

Ο Heizo Takenaka, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, μεταξύ άλλων, κατείχε διάφορες υπουργικές θέσεις στην Ιαπωνία από το 2002. Διέπρεψε στην επιλεκτική ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών και στην οριστικοποίηση του ιαπωνικού μοντέλου μιας κεντρικά ελεγχόμενης οικονομίας.

Blackrock

Η Blackrock είναι η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο με κεφάλαιο άνω των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μαζί με δύο έως τρεις ανταγωνιστές στις ΗΠΑ, η Blackrock κατέχει επαρκή μερίδια στις περισσότερες μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ώστε να είναι σε θέση να καθορίσει ή να επηρεάσει σημαντικά την επιχειρηματική πολιτική.

Δεδομένου ότι αυτό επηρεάζει συχνά όλους τους μεγάλους ανταγωνιστές σε έναν κλάδο, η Blackrock and Co. μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει επιθετικός ανταγωνισμός μεταξύ τους και έτσι να αυξήσει την ισχύ των εταιρειών στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας