Κινεζικό πυραυλικό μπαράζ στα Στενά της Ταϊβάν:Αναπτύχθηκαν οι “φονιάδες” αεροπλανοφόρων DF-21

785
Κινεζικό πυραυλικό μπαράζ

Τις βάσεις για ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον της Ταϊβάν βάζει ο κινεζικός Στρατός με αφορμή την πιθανότητα επίσκεψης Ν.Πελόζι. Καλά πληροφορημένες κινεζικές αλλά και ρωσικές πηγές αναφέρουν πως ξεκίνησε η μεταφορά δυνάμεων που δεν έχουν καμία σχέση με «μια απλή στρατιωτική άσκηση».

Το γραφείο της Νάνσυ Πελόζι αποκάλυψε πως αναμένεται την 1η Αυγούστου να επισκεφτεί τη Σιγκαπούρη για μια εκδήλωση του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στο πρόγραμμα της συμπεριέλαβε ρητά τις χώρες Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, όχι όμως την Ταϊβάν.

Κινεζικές πηγές ανέφεραν ότι δεν περίμεναν στην παρούσα φάση κάτι διαφορετικό. Αν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Πελόζι, θα γίνει αιφνιδιαστικά και δεν πρόκειται να ανακοινωθεί. Συνεπώς τα κινεζικά στρατεύματα θα παραμείνουν σε κατάσταση επιφυλακής μέχρι να τελειώσει τα ταξίδι της η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Aπογειώθηκαν μαχητικά – Μεταφέρθηκαν HQ-22 και MLRS

“Πολεμικά αεροσκάφη του PLA ξεκίνησαν εδώ και 24 ώρες να πραγματοποιούν εξόδους γύρω από το νησί της Ταϊβάν για να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους”. Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας του PLA-China Shen Jinke.

Ταυτόχρονα, στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας δίπλα στην Ταϊβάν, εντοπίστηκαν να μεταφέρονται συστοιχίες του συστήματος αεράμυνας HQ-22 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ενώ εκτοξεύτηκε ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος DF-17.

Επίσης μεταφέρθηκαν MLRS των 300-mm. Ο κινεζικές αμφίβιες δυνάμεις εκτελούν προσομοιώσεις απόβασης σε παραλίες που μοιάζουν με αυτές της Ταϊβάν

Πυραυλικό μπαράζ στα Στενά της Ταϊβάν

Ο κινεζικός Στρατός εξαπέλυσε αργά τη νύχτα τουλάχιστον 50 πυραύλους προς τα στενά της Ταϊβάν.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής της Fujian ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Ο κινεζικός Στρατός ανέπτυξε βαριά συστήματα MLRS PHL-16 και εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις με κατεύθυνση τα στενά της Ταϊβάν.

Τα MLRS PHL-16 είναι ένα ανάλογο των αμερικανικών συστημάτων HIMARS, ωστόσο, φέρουν βαρείς κατευθυνόμενους πυραύλους των 370 mm ικανούς να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις έως 220 χιλιόμετρα και σύμφωνα με ορισμένες πηγές έως και 500 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ταϊβάν απέχει από το συγκεκριμένο σημείο μόλις 180 χλμ, συνεπώς είναι εντός της εμβέλειας τους.

Κινεζικές πηγές ανέφεραν ότι τα πυραυλικά κτυπήματα δόθηκαν κατά μήκος του ανατολικού τμήματος του στενού, ενώ το χτύπημα ήταν τόσο μαζικό που μπορούσε να παρατηρηθεί από απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων

Στα καρέ βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε τον βομβαρδισμό του Στενού της Ταϊβάν με κινεζικά συστήματα PHL-16. Αν κρίνουμε από το βίντεο, τουλάχιστον 32 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν μόνο από αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τους κινέζους ειδικούς, ακόμη και 32 βολές θα ήταν αρκετές για να υπάρξουν απώλειες στην ομάδα μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Δείτε βίντεο από το πυραυλικό μπαράζ . Στο τέλος του κειμένου υπάρχει ακόμη ένα βίντεο από την επίθεση

Αναπτύχθηκαν βαλλιστικά συστήματα DF-21

Οι κινεζικές πυραυλικές δυνάμεις έθεσαν σε πλήρη ετοιμότητα τα υπερηχητικά βαλλιστικά συστήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με φόντο την εμφάνιση στα ανοικτά των ακτών της Κίνας και της Ταϊβάν της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan, η Κίνα ανέπτυξε τα υπερηχητικά αντιπλοϊκά  συστήματα DF-21.

Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, τουλάχιστον 18 βαλλιστικά συστήματα τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι 18 υπερηχητικά αντιπλοϊκά συστήματα DF-21 και DF-21D βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για πολεμική χρήση. Τα τελευταία είναι ικανά να προκαλέσουν χτυπήματα υψηλής ακρίβειας σε μεγάλες αποστάσεις. Η ταχύτητα πτήσης ενός τέτοιου πυραύλου ξεπερνά τα 12 χιλιάδες χλμ./ώρα, και  η ακρίβεια χτυπήματος στόχου φτάνει τα 10 μέτρα.

Δεδομένης της υψηλής ταχύτητας πτήσης του υπερηχητικού πυραύλου DF-21D, η πιθανότητα επιτυχούς αναχαίτισής του είναι απίστευτα μικρή.

Προς το παρόν, υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να θέσει σε πλήρη συναγερμό και πυραυλικά συστήματα DF-ZF, τα οποία είναι ικανά να χτυπήσουν με κεφαλές που πετούν με ταχύτητες έως και 12 MAX, κάτι που τα καθιστά μη ανασχέσιμα από την αντίπαλη αεράμυνα.

Βίντεο: Τα πρώτα πλάνα από την εκτόξευση του υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου DF-17

Tαυτόχρονη απογείωση 50 κινεζικών ελικοπτέρων Z-10 και Ζ-19

Με φόντο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν, η Κίνα προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ταϊβάν.

Ο PLA προχώρησε σε ταυτόχρονη απογείωση 27 επιθετικών ελικοπτέρων Z-10. Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι αν ο κινεζικός Στρατός επιτεθεί με αυτό τον όγκο πυρός η Ταϊβάν δεν θα αντέξει ούτε 24 ώρες.

Τα 27 επιθετικά ελικόπτερα Z-10 απογειώθηκαν από μια μόνο κινεζική στρατιωτική βάση. Τα τελευταία συνδυάζουν υψηλή ευελιξία και μεγάλη δύναμη πυρός

Ταυτόχρονα απογειώθηκαν και επιθετικά ελικόπτερα Z-19 της 72ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού της Ανατολικής Ζώνης της Διοίκησης του PLA (επιχειρησιακή ζώνη ευθύνης την Ταϊβάν και το Στενό Ταϊβάν) 

Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, ο PLA απογείωσε συνολικά 50 ελικόπτερα αυτού του τύπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι προθέσεις του Πεκίνου να αποτρέψει την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν είναι πολύ σοβαρές.

Δείτε βίντεο από την κινεζική κινητοποίηση και το πυραυλικό μπαράζ προς τα Στενά της Ταϊβάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας