Κίνα-Έκθετες οι ΗΠΑ για τα 26-εργαστήρια βιολογικών τους όπλων στην Ουκρανία

1994
Έκθετες οι ΗΠΑ για τα 26-εργαστήρια

Το Πεκίνο για πρώτη φορά παίρνει ενεργό θέση υπέρ της Μόσχας στην σύγκρουση με ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το Πεκίνο κάλεσε πριν λίγο τις Ηνωμένες Πολιτείες «Να εξηγήσουν γιατί ανέπτυσσαν βιολογικά όπλα στα εργαστήρια της Ουκρανίας» σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Κίνα όχι απλώς συμπαρατάσσεται με την Ρωσία, αλλά θέτουν και ζητήματα τήρησης του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ! 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιαν, δήλωσε σήμερα ότι: «Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η χώρα που γνωρίζει καλύτερα τα εργαστήρια, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που αποθηκεύονται και της έρευνας που έχει διεξαχθεί.

Με διάφορα ονόματα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ήλεγχε 26 εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία.

Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών; Τι ακριβώς έκαναν; Αυτά ήταν πάντα η πηγή προβληματισμού για τη διεθνή κοινότητα. Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να αποσαφηνίσει πλήρως τις βιολογικές στρατιωτικές της δραστηριότητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να αποδεχθεί να επιβεβαιωθούν αυτές από τρίτα μέρη» υπογράμμισε.

Και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατέληξε: «Η πρακτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για συνεχή ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία πυροδότησε τη σημερινή κρίση».

Ρωσία: Βρήκαμε ίχνη προγράμματος βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

«’Επιβεβαιώνουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόστηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«’Επιβεβαιώνουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόστηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Και συνέχισε:

«Τεκμηρίωση για την επείγουσα εξάλειψη των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων της πανώλης, του άνθρακα, του πυρετού των κουνελιών, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών στις 24 Φεβρουαρίου ελήφθη από υπαλλήλους ουκρανικών βιοεργαστηρίων».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανακάλυψε στοιχεία «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου και τις ΗΠΑ».

O εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι;

«Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκαν ευρήματα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου ιχνών στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας