Κίεβο: Η Ουκρανία ελέγχει μόνο 1/3 του Bakhmut-500 νεκροί τη μέρα-Κόλαση

612

Σε απόλυτη κόλαση για τους Ουκρανούς έχουν εξελιχθεί οι μάχες για τον έλεγχο του Bakhmut καθώς εκτιμήσεις αναφέρουν πως καθημερινά σκοτώνονται τουλάχιστον 500 στρατιώτες.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι καθημερινές απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut είναι περίπου 500 άτομα» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό ραδιόφωνο Komsomolskaya Pravda ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της λαϊκής πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

Όπως είπε ο Marochko, παρά τις τεράστιες απώλειες των Ουκρανών και την έλλειψη στρατιωτών, η αναπλήρωση των γραμμών των ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζεται.

«Οι απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός συνεχίζουν να αναπληρώνονται» υπογράμμισε ο Marochko.

Αν και οι Ρώσοι ελέγχουν τουλάχιστον το 70% του Bakhmut, οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την πόλη που αποτελεί σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.

Για αυτό το λόγο και οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμούν πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Bakhmut, το οποίο ωστόσο έχουν αποκλείσει με το πυροβολικό τους τόσο ο ρωσικός στρατός όσο και η Wagner.

Δείτε βίντεο από την καταστροφή ουκρανικής φάλαγγας και την αιχμαλωσία στρατιωτών

Προελαύνει η Wagner στο Bakhmut – Σύντομα θα περικυκλωθεί πλήρως

Για προέλαση των δυνάμεων της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner στο Bakhmut κάνει λόγο ο Denis Pushilin, αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

«Αναμφίβολα, η κατάσταση στο Bakhmut προχωρά.

Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για την πλήρη περικύκλωση της πόλης.

Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Παρόλο αυτά, οι μαχητές της Wagner προχωρούν από πολλές κατευθύνσεις.

Κινούνται αρκετά επιτυχημένα» είπε ο Pushilin.

Είναι άλλωστε ενδεικτικές και οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι , ο οποίος υποστήριξε πως εάν πέσει αυτή η πόλη, τότε θα δεχθεί πιέσεις από τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και από τη Δύση προκειμένου να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό με τη Ρωσία.

«Εάν χάσουμε το Bakhmut, θα υπάρξει μεγάλη πίεση. Η κοινωνία μας θα αισθάνεται κουρασμένη.

Η κοινωνία μας θα με αναγκάσει να συμβιβαστώ με τους Ρώσους» αναφέρει στη συνέντευξη του στο Associated Press ο Zelensky, αναφέροντας πάντως πως μέχρι στιγμής δεν δέχεται κάποια πίεση από τους Δυτικούς.

«Αντιθέτως, η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να μας παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Δείτε βίντεο από τις μάχες

 

Μπαχμούτ: Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μόνο το ένα τρίτο της πόλης!

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο το ένα τρίτο της πόλης Μπαχμούτ, όπου εδώ και μήνες διεξάγονται σκληρές, πολύνεκρες μάχες, παραδέχτηκε σήμερα ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, ο Σέρχιι Λετσένκο.

«Η Μπαχμούτ ελέγχεται κατά το ένα τρίτο από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως διαπίστωσαν οι διεθνείς παρατηρητές» είπε ο Λετσένκο κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης που μεταδόθηκε από τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram.

Ο σύμβουλος διέψευσε ωστόσο ότι η πόλη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Στις 20 Μαρτίου, ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής, μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, υποστήριξε ότι οι άνδρες του ελέγχουν «σχεδόν το 70%» της Μπαχμούτ. Η πληροφορία αυτή δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα από τις ουκρανικές αρχές.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) ανέφερε την Τετάρτη ότι οι Ρώσοι ελέγχουν «περίπου το 65%» της Μπαχμούτ αφού προωθήθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες, κυρίως από τα βόρεια. Ο ουκρανικός στρατός ωστόσο λέει ότι έχει «σταθεροποιηθεί» η κατάσταση και ελπίζει ότι σύντομα θα επωφεληθεί από την κούραση των Ρώσων και θα εξαπολύσει αντεπίθεση.

Δείτε βίντεο

Prigozhin : Στο Bakhmut καταστρέφουμε τον ουκρανικό στρατό

Η εξέλιξη της μάχης στο Bakhmut οδηγεί στη συστηματική καταστροφή του ουκρανικού στρατού υποστηρίζει ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού, Wagner.

«Η μάχη για το Bakhmut καταστρέφει πρακτικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, στις οποίες περιλαμβάνονται και ξένες μονάδες.

Μετά την κατάληψη της Popasnaya, το περασμένο καλοκαίρι σχεδιάστηκε η μάχη για το Bakhmut.

Κινούμαστε συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η μάχη για το Bakhmut σήμερα έχει επί της ουσίας καταστρέψει τον ουκρανικό στρατό» επισημαίνει ο Prigozhin, τονίζοντας πως ξένες δυνάμεις έχουν ενταχθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει, όλες οι μονάδες τόσο στη νότια όσο και στη βόρεια πλευρά του Bakhmut, θα πρέπει να προελάσουν, ενώ παραδέχεται πως και οι δυνάμεις της Wagner έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στο Bakhmut

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας