«Κατηγορούμενος» Α/ΓΕΕΘΑ, απαξιωμένος ΥΠΑΜ, συνένοχος πρωθυπουργός εκθέτουν Ένοπλες Δυνάμεις

953

Άπαντες, όχι μόνο εντός στρατεύματος που στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει μείνει άναυδο αλλά και στην υπόλοιπη κοινή γνώμη προσπαθούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εμπιστεύεται με «κλειστά μάτια» τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο.

Δεν είναι μόνο ότι του ανανέωσε τη θητεία για ένα χρόνο ακόμη, αλλά του έδωσε και πράσινο φως για κρίσεις που θυμίζουν «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι πληροφορίες λένε ότι στο ΓΕΕΘΑ δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με την αποστρατεία του Α/ΓΕΝ -που είναι και κανονική μετά από την παραμονή Φλώρου- ούτε με την αποστρατεία του Στόλαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη, ο οποίος κρίνεται απολύτως επιτυχημένος και η φυσιολογική εξέλιξη θα ήταν να γίνει Α/ΓΕΝ. Εκτός αν το καλοκαίρι του 2020 ήταν άλλος ο Στόλαρχος που διαχειρίστηκε την κρίση με το Αιγαίο…

Όπως ακούστηκε χθες στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ «τους πήγαμε …βεντούζα» και το όχι και τόσο αξιοπρεπές …σύνθημα αφορούσε στο Πολεμικό Ναυτικό!!! Δεν γνωρίζουμε τι πρόβλημα έχει το ΓΕΕΘΑ με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά σίγουρα είναι μεγάλο! Ας το έχει υπ΄ όψιν του ο νέος Α/ΓΕΝ.

Όλα αυτά βεβαίως δεν αναιρούν και το βασικό ερώτημα που έχει να κάνει με την παρακολούθηση του κ.Φλώρου για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε απίθανες δηλώσεις!!! Ο κ.Οικονόμου είπε στην χθεσινή ενημέρωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει παραλάβει καμία αναφορά για τον κ.Φλώρο από την ΕΥΠ και ότι …κάποιοι εντός ΕΥΠ λειτούργησαν αυτόνομα και τον παρακολουθούσαν!!!  Αν δεν το πιστεύετε ιδού οι δηλώσεις του, όπως έχουν καταγραφεί από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως θα διαπιστώσετε ο κ.Οικονόμου κάνει και μάθημα εθνικοφροσύνης!

Οι δηλώσεις:

«Κατ΄ αρχήν, θέλω να πω ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και πάντως όχι από «υλικό» ρυπαρών δικτύων, που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους. Αυτό είναι για μας σαφές. Υπάρχουν, όμως, στην υπόθεση αυτή μια σειρά από ερωτήματα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί; Στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την απαραίτητη ευαισθησία, την απαραίτητη ευφυΐα να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την επίθεση και την υπονόμευση στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων; Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται, τι λέγεται στην Τουρκία και πώς αξιοποιείται ως επιχειρηματολογία το περιεχόμενο των κομματικών του ανακοινώσεων; Υπάρχει και μια σειρά από άλλα ερωτήματα. Με δεδομένο ότι ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρωθυπουργό, έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι περιβόητες, όπως χαρακτηρίζονται, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εκθέσεις, εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα. Πρώτον, εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα. Εάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας, που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω. Αλλά, αν έχουν κάποια βάση αλήθειας, με δεδομένο -επαναλαμβάνω- ότι στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, εάν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια βάση αλήθειας και κάποιοι, λειτουργώντας εκτός πλαισίου, εντός της Ε.Υ.Π., έκαναν τέτοια πράγματα, ποια είναι η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις εκτός πλαισίου δραστηριότητες εντός της Ε.Υ.Π.; Ποια είναι, δηλαδή, αυτά τα ρυπαρά, όπως τα έχουν χαρακτηρίσει, δίκτυα; Τι είναι αυτό που τους συνδέει και τους ενώνει;

Επίσης, οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν τι σκοπό εξυπηρετεί, σε μια εποχή αστάθειας, σε μια εποχή αναθεωρητισμού, σε μια εποχή διεθνούς έντασης, αυτή η  -με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, πολύ πιθανόν ως προϊόντα κοπτοραπτικής- επίθεση στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή -επαναλαμβάνω- την κρίσιμη συγκυρία και στιγμή για τη χώρα, μέσα σε ένα ασταθές  διεθνές περιβάλλον. Είναι συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό».

Το ερώτημα είναι ένα: έχει καταλάβει ο κ.Οικονόμου τι δήλωσε;

Τσαπανίδου: «Ο κ. Οικονόμου να απαντήσει με ”ναι” ή ”όχι” εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων»

Να απαντήσει στο ερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, καλεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι; Και αν ναι, γιατί», αναφέρει σε δήλωση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας