Καταστράφηκαν άρματα μάχης Leopard στο Κουπιάνσκ!–Ουκρανοί τα μετέφεραν από Bέρμποβο-Ραμποτίνο

1354

To Κίεβο αναγκάστηκε να μεταφέρει μία ακόμα από τις εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ταξιαρχίες του, στο Κουπιάνσκ, στο μέτωπο του Χάρκοβο για να εμποδίσει την είσοδο στην πόλη 45.000 Ρώσων στρατιωτών.

Η ταξιαρχία αποσύρθηκε από το μέτωπο του Βέρμποβο-Ραμποτίνο και στην αρχή ήταν απλώς ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αλλά πλέον αποδεικνύεται από την καταστροφή των πρώτων ουκρανικών Leopards στην περιοχή όπου ήδη έχουν δημοσιευτεί σχετικά βίντεο και φωτογραφίες.

Αυτό σημαίνει πως ο αντικειμενικός σκοπός των Ρώσων έχει επιτευχθεί, ο οποίος ήταν, να αποσύρουν σημαντικές δυνάμεις οι Ουκρανοί από το μέτωπο της Ζαπορίζια όπου και είχαν ασκήσει την μεγαλύτερη πίεση στις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Ο στρατηγικός στόχος των Ουκρανών εξαρχής ήταν η κατάληψη της Μελιτόπολης και γι αυτό έδωσαν τόσο βάρος στις επιθέσεις σε Βέρμποβο-Ραμποτίνο όπου υπολογίζεται πως έχουν χάσει μόνο εκεί πάνω από 30.000 στρατιώτες μέσα σε 2,5 μήνες πολεμικών επιχειρήσεων.

Οι Ρώσοι ήθελαν να δημιουργήσουν έναν πειστικό αντιπερισπασμό και να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να αποδυναμώσουν την επίθεσή τους και να εξαντλήσουν τις εφεδρείες τους.

Στην Κλισίιβκα και στην Αντρίβκα, δύο οικισμούς στα νότια του Μπάκχμουτ, τους οποίους κατέλαβαν οι Ουκρανοί μετά από αιματηρές προσπάθειες που της κόστισαν χιλιάδες νεκρούς, οι Ρώσοι ξεκίνησαν σήμερα, σειρά επιθέσεων με σκοπό την ανακατάληψη των χωρών καθώς πλέον οι οικισμοί δεν υπάρχουν αφού έχουν καταστραφεί όλα τα κτίρια.

Αυτό που έχει απομείνει είναι τα χαρακώματα τα οποία είχαν δημιουργήσει οι Ρώσοι πριν τα καταλάβουν οι Ουκρανοί πριν μερικές μέρες.

Φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν στείλει επιπλέον ενίσχυσης στην περιοχή.

Στο μέτωπο της Ζαπορίζια υπάρχει στασιμότητα. Κάποιες ουκρανικές πήγες ισχυρίστηκαν πως διέσπασαν την τρίτη γραμμή άμυνας των Ρώσων αλλά αυτό δεν ισχύει καθώς δεν έχει διασπαστεί ούτε καν η πρώτη πάνω από το Βέρμποβο.

Και μάλλον αυτό δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν μετά την απόσυρση της ταξιαρχίας την οποία έστειλαν στο Κουπιάνσκ.

Σημειώνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες δυνατές βροχές στην Ουκρανία και έχει δημιουργηθεί η περιβόητη ουκρανική λάσπη, συνεπώς απομένει λίγο διάστημα για σοβαρούς ελιγμούς στα μέτωπα της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας