Καταπέλτης ο McGregor: Αδίστακτοι οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν αμάχους-Οι Ρώσοι δρουν συνετά

1261

Ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού McGregor κατέκρινε τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς τις κατηγορεί ότι βομβαρίζουν μη στρατιωτικές υποδομές στο Donbass, σε συνέντευξή του στο Grayzone .
«Οι Ρώσοι δεν επιδιώκουν να βλάψουν τους αμάχους, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία από την άλλη πλευρά, πώς χρησιμοποιήθηκαν τα HIMARS για να χτυπήσουν πολίτες στο Ντόνετσκ, στο Λουχάνσκ, στην Κριμαία», εξήγησε ο στρατός.
Οι ενέργειες του ρωσικού στρατού είναι «συνετές και σχολαστικές», είπε χαρακτηριστικά ο McGregor.
“Ήμουν διευθυντής του κέντρου των συμμαχικών επιχειρήσεων στην εκστρατεία του Κοσσυφοπεδίου.  Εκεί είχαμε πάει πολύ μακριά τις επιθέσεις, και τώρα η Ρωσία, αντίθετα, κάνει πολύ λίγα για να καταστρέψει”, είπε.
Στις 16 Νοεμβρίου, ο McGregor, σε συνέντευξή του στο Fox News, είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν βαρεθεί να στέλνουν χρήματα και εξοπλισμό στην ουκρανική «μαύρη τρύπα».
Έτσι αντέδρασε στα σχέδια του αρχηγού του Πενταγώνου, Ostin, να συναντηθεί με τους ηγέτες 50 χωρών προκειμένου να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από αυτούς για το Κίεβο.

Wall Street Journal: Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν από τον Biden να μεταφέρει επιθετικά drones στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, αρκετοί γερουσιαστές του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση του Προέδρου Joe Biden να επανεξετάσει την απόφασή της σχετικά με την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-1C Grey Eagle στην Ουκρανία και να παράσχει αντ’αυτού UAV στις αρχές του Κιέβου σύμφωνα με την Wall Street Journal .
Σύμφωνα με εφημερίδα, μια ομάδα 16 γερουσιαστών έστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν, στην οποία, συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι «το μακροπρόθεσμο όφελος από τη μεταφορά του MQ-1C είναι σημαντικό» και η προμήθεια τέτοιου εξοπλισμού «έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη στρατηγική πορεία του πολέμου υπέρ της Ουκρανίας».
Νωρίτερα , το CNN ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν αλλαγές στο MQ-1C Grey Eagle, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους AGM-114 Hellfire και να παραμείνει στον αέρα για περισσότερο από μία ημέρα, για πιθανή μεταφορά τους στο Κίεβο.
Ταυτόχρονα, σημειώθηκε ότι οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αυτών των drones απαιτούν πολύ χρόνο και είναι αρκετά περίπλοκες τεχνικά.
Επιπλέον, η Wall Street Journal ανέφερε προηγουμένως ότι η Ουάσιγκτον είναι δύσπιστη για τη μεταφορά σύγχρονων UAV στο Κίεβο λόγω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

«Όχι άλλα όπλα στην Ουκρανία» – Μαζική διαδήλωση στην Γερμανία για να σταματήσει η προμήθεια προς το Κίεβο

Στη Λειψία και το Τσβίκαου της Γερμανίας εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους για να διαδηλώσουν. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία με αφίσες και πανό ενάντια στην αύξηση των τιμών, τον πληθωρισμό και την προμήθεια όπλων στο Κίεβο. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσει οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από τη Γερμανία. «Δεν χρειαζόμαστε άλλη αντιπαράθεση μεταξύ Ανατολής και Δύσης», λέει ένας από τους διοργανωτές της δράσης.
Η Γερμανία βιώνει μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πακέτο 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για να περιορίσει το ενεργειακό κόστος προστατεύοντας παράλληλα τους καταναλωτές από τις αυξήσεις των τιμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας