Καταγγελία Λαφαζάνη στην Αρχή Προστασίας από Ηλεκτρονικά Εγκλήματα-Αναφορά στον εισαγγελέα για φίμωση-Iskra.gr

1207

Χθες Τρίτη ο Παναγ. Λαφαζάνης, πρώην υπουργός και βουλευτής, επικεφαλής σήμερα του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης”, επισκέφτηκε την Αρχή Προστασίας από Ηλεκτρονικά Εγκλήματα, στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε στην Αρχή ότι από την περασμένη Παρασκευή, 12/4, το απόγευμα, άγνωστοι χάκερς έχουν φιμώσει (“ρίξει”) την ιστοσελίδα Iskra.gr, πολιτική ιστοσελίδα που πάνω από 15 χρόνια βρίσκεται στην ιδιοκτησία του και λειτουργεί μαχητικά υπό τη διεύθυνσή του.

Ο Παν Λαφαζάνης τόνισε στους υπεύθυνους της Αρχής ότι η φίμωση της Iskra συνιστά ένα μείζον Υπογράμμισε πολιτικό έγκλημα, αφού η ιστοσελίδα είναι καθαρά πολιτική με ριζοσπαστικό πολιτικό προσανατοσισμό.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι όλα δείχνουν πως η φίμωση συνδέεται άμεσα με τον δυναμικό και τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό προς την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη χαρακτήρα της και ιδιαίτερα με τις άκρως ενοχλητικές για τα κατεστημένα εκτός και εκτός Ελλάδας πολιτικά κέντρα θέσεις της, ιδίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη Γάζα, όπου η εν λόγω ιστοσελίδα λαμβάνει ξεκάθαρα θέσεις υπέρ της Ρωσίας και υπέρ των Παλαιστινίων και του Ιράν.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε επίσης ότι δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο ότι το “χακάρισμα” της Iskra έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν διεξαχθεί η επίθεση αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ και βάσιμα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι κάποιοι κύκλοι, την προέλευση των οποίων ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί, ήθελαν να κρατήσουν κλειστό τοστόματης Iskra αυτές τις κρίσιμες για την ενημέρωση του κοινού ώρες, ή και να τρομοκρατήσουν όσους/ες ήθελαν να επικροτήσουν το Ιράν και τους συμμάχους του.

Ο Παν Λαφαζάνης, ζήτησε από την Αρχή να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την άμεση επαναλειτουργία της ιστοσελίδας και κυρίως για τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των δραστών, πράγμα που αποτελεί κρίσιμη απαίτηση δημοκρατίας για τον τόπο.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης συνέταξε αναφορά για τα προαναφερόμενα εγκλήματα, που συνδέονται με την ελευθερία ενημέρωσης και την ελευθερία έκφρασης, διατύπωσης και διακίνησης απόψεων στη χώρα, αναφορά που απευθύνθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με στόχο να πράξει τα δέοντα για τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των δραστών και την απεύθυνση των επιβαλλόμενων κατηγοριών για ένα τόσο προκλητικό έγκλημα, το οποίο πλήττει την ίδια την καρδιά και επομένως την ίδια την ύπαρξη της δημοκρατίας στη χώρα.

Κλείνοντας, με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης καυτηρίασε την εκκωφαντική σιωπή όλων, σχεδόν, των ΜΜΕ απέναντι σε εγκληματικές πράξεις που φαλκιδεύουν, υποσκάπτουν και τείνουν να αμφισβητήσουν την ίδια την πληττόμενη βάναυσα ελεύθερη έκφραση της γνώμης και την ελεύθερη διάδοση των απόψεων, δίχως την οποία καταλύεται κάθε έννοια δικαίου!

 

ΤO ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας