Κάρολος: Ο μόνος στον πλανήτη-Θέλει να πληρώσει φόρο(κληρονομιάς), αλλά είναι «ανάρμοστο»!!!

781
Κάρολος: Ο μόνος στον πλανήτη

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα πληρώσει φόρο για την περιουσία που κληρονόμησε από την αείμνηστη βασίλισσα, αν και προσφέρθηκε εθελοντικά να ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του στην πληρωμή φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με μια ρήτρα που συμφωνήθηκε το 1993 από τον τότε πρωθυπουργό, Τζον Μέιτζορ, οποιαδήποτε κληρονομιά μεταβιβάζεται απο μονάρχη σε μονάρχη δεν υπόκειται  στον φόρο 40% που εφαρμόζεται για  περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 325.000 λιρών.

Η περιουσία του στέμματος εκτιμάται  στα 15,2 δισ.λίρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, εκ των οποίων το 25% των κερδών δίνεται στη βασιλική οικογένεια ως κρατική επιχορήγηση.

Τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να πωληθούν από τον Βασιλιά και στην πραγματικότητα παραδίδονται στην κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για  την επιχορήγηση .

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης Μέιτζορν  θα ήταν «ανάρμοστο να καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία».

Ο Κάρολος κληρονομεί επίσης ο Δουκάτο του Λάνκαστερ, που περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο γαιών, και περιουσιακών στοιχείων που τηρούνται σε καταπίστευμα

Το κτήμα του Δουκάτου του Λάνκαστερ, η κύρια πηγή πλούτου της Βασίλισσας, είχε έσοδα σχεδόν 22 εκατομμυρίων λιρών το 2021.

Για αυτά απαλλάσσεται από τον φόρο κληρονομιάς ,προκειμένου να δοασφαλιστεί η «οικονομική ανεξαρτησία» από την κάθε κυβέρνηση.

Η κυβερνητική οδηγία αναφέρει επίσης, ότι «Η μοναρχία ως θεσμός χρειάζεται επαρκείς ιδιωτικούς πόρους για να μπορέσει να συνεχίσει να επιτελεί τον παραδοσιακό της ρόλο στην εθνική ζωή».

Το 1992 η βασίλισσα ανακοίνωσε ότι θα πλήρωνε οικειοθελώς φόρο εισοδήματος το επόμενο έτος και ο Κάρολος δήλωσε όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας ότι θα μιμηθεί τη μητέρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας