Κ.Γιαννόπουλος: Ζητώ από Κ.Μητσοτάκη να περιχαρακώσει το “χαμόγελο” από κάθε κ.Μιχαηλίδου

827

«Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;»

Όπως σας αναφέραμε χθες Δευτέρα στο pronews.gr, τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας που διαχειρίζεται το Χαμόγελο του Παιδιού, απειλούνται με λουκέτο.

Για το ζήτημα μίλησε το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο επικεφαλής του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Την απόφαση την έβγαλε μια υφυπουργός που δεν συνυπολογίζει τις μάχες που δίνει στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός, ούτε τις επισκέψεις ξένων ηγετών στα σπίτια του “Χαμόγελου” ούτε την προσφορά του Συλλόγου», είπε εμφανώς εξοργισμένος ο Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στο το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών για παιδιά.

Ο επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού», σημείωσε με αφορμή το νέο πλαίσιο που προώθησε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου με στόχο την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, πως «έβαλε νέες προδιαγραφές κτηριακές σε υφιστάμενα κτήρια, που εμείς δεν τα έχουμε αγοράσει, μας τα έχουν κάνει δωρεά. Τα κτήρια δεν τα χτίσαμε, μας τα έδωσαν άνθρωποι».

Αναφέρθηκε με έκπληξη στις προβλεπόμενες «ποινές σύλληψης του υπεύθυνου του φορέα και φυλάκισης του από 1 έως 5 χρόνια, αλλαγή του ΔΣ του φορέα και το δικαίωμα σε υφυπουργό να ορίζει νέο ΔΣ», τονίζοντας «ζητάω από τον πρωθυπουργό να με δει και να περιχαρακώσει το «Χαμόγελο» από την κάθε κ. Μιχαηλίδου».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της υφυπουργού, ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ανέφερε «Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;».

Ερωτηθείς για τις ελάχιστες εγγυήσεις λειτουργίας των δομών για παιδιά, που τίθενται στο νέο πλαίσιο, ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε «ποιες ελάχιστες εγγυήσεις, όταν είναι υποστελεχωμένα τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα; Όταν ο ΟΗΕ έχει κάνει αναφορά πως η καλύτερη λύση είναι τα σπίτια που έχουμε στην Ελλάδα; Είμαστε υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής, το «Χαμόγελο του Παιδιού έχει κάνει τις περισσότερες αναδοχές και υιοθεσίες, αλλά τα παιδιά που δεν υιοθετούνται, που θα τα πάνε; Σε ένα ίδρυμα όλα μαζεμένα;»,

Σε εκτενή συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για αδυναμίες και αδιέξοδα που θα προκαλέσουν στον φορέα τα πρόσφατα νομοθετήματα, απειλώντας στην ουσία την λειτουργία των σπιτιών, όπου μεγαλώνουν παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας