Kiyosaki: Το μεγαλύτερο κραχ στην Ιστορία έρχεται—Mετρημένες οι ημέρες του δολαρίου

10535

Ο Robert Kiyosaki για άλλη μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για… επικείμενο οικονομικό κραχ, προειδοποιώντας για εποχές πείνας…

Όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί που συμμετείχαν στα κέντρα εξουσίας ή σε δημόσια αξιώματα έχουν φροντίσει να θωρακίσουν την άρχουσα τάξη από αυτό που μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο.
Και δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί και «ειδικοί» έχουν μηδενική επιχειρηματική εμπειρία.
Ποτέ δεν χρειάστηκε να μειώσουν μισθούς ή να προσπαθήσουν να κρατήσουν την επιχείρησή τους όρθια, σε μια συνεχώς ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο μηχανισμός που επιβραβεύει επανειλημμένα την ανικανότητα κυριαρχεί, παρά την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία.
Ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Robert Kiyosaki καταλαβαίνει τι διαδραματίζεται εδώ και το καταγγέλλει…
Ως εγνωσμένης αξίας επιχειρηματίας και μανιώδης αναζητητής της οικονομικής γνώσης και ιστορίας, πολλές φορές φαίνεται να έχει καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας από τους περισσότερους αυτοαποκαλούμενους «ειδικούς» στα οικονομικά και την πολιτική.
O Robert Kiyosaki δεν είναι πολύ αισιόδοξος…
Για άλλη μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το… επικείμενο οικονομικό κραχ, προειδοποιώντας για εποχές πείνας…
«Συνεπώς, προετοιμαστείτε» επισημαίνει.
Πράγματι, σε συνέντευξη που πήρε από τον Chris Martenson, τον συγγραφέα του βιβλίου «The Crash Course» που επανακυκλοφόρησε, και το οποίο πραγματεύεται μια σειρά κρίσεων που βιώνει ο κόσμος και τη διασύνδεσή τους, στο επεισόδιο του The Rich Dad Radio Show που μεταδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, σχολίασε:
«Πρόκειται για ένα προφητικό βιβλίο… μας προειδοποιεί για το τι πρόκειται να συμβεί, υπονοώντας το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται…
Όταν το κραχ του 2008 χτύπησε… δεν έλυσε το πρόβλημα, το έκανε χειρότερο.
Ήταν εύκολο όμως να προβλέψουμε γιατί η μεγαλύτερη συντριβή ήταν προ των πυλών.
Και νομίζω ότι για άλλη μία φορά βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση».
Επιπλέον, ο γκουρού των personal finance εξέφρασε τις απαισιόδοξες προσδοκίες του για επερχόμενο λιμό και επακόλουθες κοινωνικές αναταραχές, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης…

Επιβίωση

Αναφερόμενος στο πώς να επιβιώσουμε από την επικείμενη καταστρεπτική κρίση, έκανε λόγο για τέσσερα «G», έδαφος (ground), βενζίνη (gazoline), όπλα (guns) και χρυσός (gold)…
Προετοιμαζόμουν εδώ και χρόνια, αναφέρει.
Νωρίτερα, ο Kiyosaki είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», καθώς και ότι οι συντάξεις θα μείνουν απλήρωτες σε περίπτωση κατάρρευσης του χρηματιστηρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα fiat νομίσματα δεν έχουν πλέον αξία λόγω του πληθωρισμού και των κεντρικών τραπεζών που το υπερτυπώνουν.
Όπως εξήγησε, «Μπορείς να πας οπουδήποτε με χρυσό και ασήμι, και σου λένε “καλώς ήρθες!”.
Πας με αυτά τα χάρτινα πράγματα και σου λένε: “δεν ξέρουμε πια ποια είναι η αξία τους, γιατί τυπώνουν τόσο πολλά από αυτά”.
Οι μέρες του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου είναι μετρημένες.
Το δολάριο ήταν τόσο καλό όσο ο χρυσός, όμως όλα έχουν αλλάξει, και σήμερα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως.

Ανησυχώ πολύ ότι το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας ήρθε».

Προηγούμενες προειδοποιήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kiyosaki προειδοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για ένα «γιγάντιο κραχ». Στα μέσα Φεβρουαρίου, εξήγησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών «αναγκάστηκε να τυπώσει δισεκατομμύρια σε πλαστά χρήματα», όπως περιέγραψε το δολάριο ΗΠΑ.
Μαζί με το ασήμι και τον χρυσό, επαίνεσε το Bitcoin (BTC) ως ένα από τα τρία «πιο καυτά πράγματα στη γη», αναφέροντας το εμβληματικό περιουσιακό στοιχείο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) ως «χρήματα του λαού» και αποδίδοντας το ανοδικό του ράλι νωρίτερα φέτος στην αύξηση της ζήτησης για εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα.
Στα τέλη Ιανουαρίου, προειδοποίησε επίσης για «δύσκολη οικονομική προσγείωση» ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων «κακών ειδήσεων, της χρεοκοπίας, της ανεργίας [και] των αστέγων», προτείνοντας παράλληλα επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα και Bitcoin – στοιχεία που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη οικονομική καταιγίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας