Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμαχίες με τα 5-αστέρια

615

Ανοικτός ο δρόμος στην αναρρίχηση της ακροδεξιάς Μελόνι στην πρωθυπουργία

Τι σημαίνει αυτό

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε πολιτική αβεβαιότητα μετά την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα του Μάριο Ντράγκι από την πρωθυπουργία λόγω της απόφασης τριών κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας, των Πεντάστερων του Τζουζέπε Κόντε και της ιταλικής Δεξιάς – Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι – να αποσύρουν την υποστήριξή τους.

Τα κόμματα ετοιμάζονται τώρα για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Σεπτεμβρίου με τον Λέτα να υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ότι το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) μελετά πιθανές συμμαχίες.

Το PD, που έρχεται στην παρούσα φάση δεύτερο στις δημοσκοπήσεις πίσω από το μεταφασιστικό ακροδεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, αναμενόταν να συνεργαστεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων για να ορθώσουν ανάχωμα στην ανάρρηση της δεξιάς, αλλά ο ρόλος που έπαιξε το κόμμα του Κόντε στην κρίση ανάγκασε την κεντροαριστερά να απορρίψει έναν τέτοιο συνασπισμό, όπως είπε ο Λέτα.

«Το ρήγμα με τους Πεντάστερους για αυτές τις εκλογές είναι αγεφύρωτο», δήλωσε ο Λέτα στην κρατική τηλεόραση της Rai. «Είχα πει στον Κόντε ότι αν λάμβανε μια τέτοια απόφαση, αυτή θα ήταν η συνέπεια».

Οι «Αδελφοί της Ιταλίας» της Μελόνι προηγούνται με 23% αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι πιθανοί εταίροι τους στο συνασπισμό της Λέγκα εξασφαλίζουν ένα ποσοστό 15% και η Forza Italia ένα 8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας