Ιταλία έτοιμη να δώσουν στο διαγωνισμό 2 έτοιμες κορβέτες στο ΠΝ

496
Ιταλία έτοιμη να δώσουν στο διαγωνισμό

Και με το πρόγραμμα των κορβετών να μπαίνει πλέον στην τελική του φάση με τις εταιρείες να προσφέρουν τις τελικές τους προτάσεις η ιταλική Fincantieri φαίνεται να βλέπει στα “ίσα” την γαλλική Naval και την ολλανδική Damen καθώς μας προσφέρουν δυο από τα ήδη κατασκευασμένα πλοία Doha Class που ναυπηγούνται για το Κατάρ.

Αναλόγως της προμήθειας θα κριθεί και ο αριθμός των υπό ναυπήγηση στην Ελλάδα. Δηλαδή αν δοθούν δύο τότε θα απομένει να ναυπηγηθούν δύο ακόμα.

Έτσι  το ΠΝ  θα μπορούσε να παραλάβει 1 ή 2 υπερσύγχρονα πλοία, με δυνατότητα βολής πυραύλων ASTER 30 εντός του 2022 και του 2023.

H Al-Zubarah ή Doha Class των 3.200 τόνων φέρει το εξαιρετικό ραντάρ KRONOS AESA μαζί με 16 επιφανείας-αέρος ASTER 30 με CMS ATHENA. Φυσικά, υπάρχει και το RAM, ενώ το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο ΝΗ90 (άρα και ΜΗ-60R).

Το πρόβλημα είναι ότι δεν φέρει κάποιο σόναρ και επομένως αν παραληφθούν θα πρέπει εν συνεχεία να ξανα-δεξαμενιστούν για να εγκατασταθεί.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΝ μπορεί να βάλει με αυτά τα πλοία αεράμυνας “τσέπης” ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο και την ΑΝ.Μεσόγειο.

Αναμένεται η πρόταση τόσο των Γάλλων όσο και των Ολλανδών με τους πρώτους να έχουν το πλεονέκτημα της επιλογής των FDI και των δέυτερων να έχουμε ηλεκτρονικά ήδη στον στόλο μας με κυριότερο το CMS TACTICOS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας