Ισραηλινός ΥΠΑΜ-Ζήτησε άδεια χερσαίας επιχείρησης στο Λίβανο-«Η Χεζμπολάχ μπήκε στον πόλεμο»

627

O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, ζήτησε από το πολεμικό συμβούλιο και τον Μ.Νετανιάχου άδεια για χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ μετά την χτεσινή ραγδαία κλιμάκωση των συγκρούσεων. 

Το αίτημα του ισραηλινού ΥΠΑΜ απορρίφθηκε προς το παρόν, όμως οι εξελίξεις δεν είναι καλές.

Σήμερα ο ισραηλινός ΥΠΑΜ δήλωσε πως η Χεζμπολάχ, που έχει έδρα στον Λίβανο, αποφάσισε να μπει στον πόλεμο.

«Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στις μάχες. Αποφάσισε να μπει στον πόλεμο και πληρώνει βαρύ τίμημα γι’ αυτό», είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

«Πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά κάθε πιθανότητα – υπάρχουν μεγαλύτερες προκλήσεις μπροστά μας», πρόσθεσε ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Στη συνέχεια ο ισραηλινος ΥΠΑΜ προσήλθε στο πολεμικό συμβούλιο που έχει συσταθεί στο Ισραήλ και ζήτησε άδεια για χερσαία επιχείρηση. Ο Νετανιάχου φαίνεται πως ήταν κάθετα αντίθετος (τουλάχιστον προς το παρόν) και καταψήφισε την πρόταση του.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι άμυνας δήλωσαν ότι αναμένουν μια μαζική κλιμάκωση των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο την επόμενη εβδομάδα και ότι προετοιμάζονται για την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο Βορρά.

“Η Χεζμπολάχ θα αυξήσει την “πίεση” στο βόρειο Ισραήλ” και για τον λόγο αυτό “ο Ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ο Λίβανος να γίνει το κύριο πεδίο του πολέμου” αναφέρουν συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί Αξιωματούχοι άμυνας.

Επιπλέον ισραηλινές δυνάμεις αναπτύσσονται ήδη στο βόρειο μέτωπο, ετοιμάζονται θέσεις πυροβολικού, ενώ 3 επιπλέον οικισμοί στα σύνορα με τον Λίβανο θα εκκενωθούν.

Η ισραηλινή Αεροπορία εξαπέλυσε μπαράζ επιδρομών στον Λίβανο

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μεγάλη πυραυλική επίθεση από τον νότιο Λίβανο σε θέσεις του Ισραηλινού στρατού στις Φάρμες Σεεμπά.

Ακολούθως, αεροσκάφη του IDF έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού Στρατού:

Κτυπήθηκαν στρατιωτικά συγκροτήματα που χρησιμοποιούνται για επιχειρησιακούς και τρομοκρατικούς σκοπούς, καθώς και υποδομές της Χεζμπολάχ.

Επιπλέον, οι IDF έπληξαν εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων.

Δείτε βίντεο

Δηλώσεις Χεζμπολάχ: “Θα νικήσουμε”

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ δήλωσε σήμερα ότι η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα γίνει  «Νεκροταφείο».

“Πολεμούμε στον νότο και για τον Λίβανο και για την Παλαιστίνη. Είμαστε στην αρχή της εκστρατείας και σημειώνουμε επιτυχίες.

Ο ελεύθερος κόσμος, σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι μαζί μας.

Η Γάζα θα γίνει ο τάφος των Σιωνιστών. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την νίκη και την ήττα του Ισραήλ.

Πολλοί προσπάθησαν να μας πείσουν να μην εμπλακούμε στον πόλεμο αλλά “είμαστε στην καρδιά του πολέμου” τόνισε ο Ναϊμ Κασέμ.

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να φύγουν «το συντομότερο δυνατό» από Αίγυπτο και Ιορδανία

Τέλος, το Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του που βρίσκονται στην Αίγυπτο και την Ιορδανία να φύγουν από τις χώρες αυτές «το συντομότερο δυνατό» εξαιτίας «της επιδείνωσης των διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ».

Αντίστοιχη προειδοποίηση, επιπέδου 4 — το πιο υψηλό–, έχει ήδη εκδοθεί για την Τουρκία, ενώ η σύσταση για το Μαρόκο αναθεωρήθηκε στο επίπεδο 3, με τις αρχές να συνιστούν στους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας