Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι -42 νεκροί

1918

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (22/6) τον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι και τη γειτονιά αλ-Τουφάχ στη Γάζα, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 42.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε το στέλεχος της Χαμάς, Αϊμάν Γκάτμα με τη χρήση drone στην περιοχή Μπεκάα του Λιβάνου. Ο Γκάτμα ήταν μέλος του παραρτήματος της παλαιστινιακής οργάνωσης «Αδερφοί Μουσουλμάνοι» στον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, Ισραηλινός άμαχος σκοτώθηκε έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στην πόλη Καλκίλια της Δυτικής Όχθης, ενώ δωδεκάχρονο αγόρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Δείτε live

17:14 Στη σκιά του πολέμου στη Γάζα, η χαλάρωση των νόμων για τα όπλα επιτρέπει στις Ισραηλινές γυναίκες να αγοράζουν περισσότερα

Ο αριθμός των Ισραηλινών γυναικών που υποβάλλουν αίτηση για άδεια οπλοφορίας έχει εκτοξευθεί ιδιαίτερα, με τα στοιχεία του υπουργείου Ασφαλείας να αναφέρουν ότι από τις 7 Οκτωβρίου έχουν υποβληθεί 42.000 αιτήσεις από γυναίκες για άδεια οπλοφορίας.

Τουλάχιστον 18.000 έχουν εγκριθεί, υπερτριπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό των προπολεμικών αδειών που κατείχαν γυναίκες.

Η αύξηση αυτή έγινε δυνατή χάρη στη χαλάρωση των νόμων περί όπλων υπό τη δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ και τον ακροδεξιό υπουργό ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Περισσότερες από 15.000 γυναίκες πολίτες κατέχουν πλέον πυροβόλο όπλο στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ 10.000 έχουν εγγραφεί σε υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Αν και η άμεση αιτία για την αύξηση της αγοράς όπλων ήταν η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Μπεν-Γκβιρ είχε ήδη υποσχεθεί να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα όταν έγινε υπουργός Ασφαλείας στα τέλη του 2022.

Υποσχέθηκε να αυξήσει τον αριθμό των πολιτών που κατέχουν όπλα και να «αυξήσει την ικανότητα αυτοάμυνας».

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την οπλοκατοχή στο Ισραήλ περιλαμβάνουν πλέον να είναι κάποιος πολίτης ή μόνιμος κάτοικος άνω των 18 ετών, να έχει τη βασική γνώση της εβραϊκής γλώσσας και να περάσει από ιατρική εξέταση.

Ο πλήρης κατάλογος των απαιτήσεων καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους μη Εβραίους να αποκτήσουν άδεια.

Τον Μάρτιο, ο Μπεν-Γκβιρ, ο οποίος είναι ο ίδιος έποικος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, χαιρέτισε την κατοχή όπλων από πολίτες όταν ξεπεράστηκε το όριο των 100.000, ενώ επιδείκνυε το δικό του όπλο σε μια συγκέντρωση.

17:04 H Κούβα θα υποστηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης κατά του Ισραήλ

Η Κούβα θα υποστηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης κατά του Ισραήλ, με την οποία κατηγορεί το Τελ Αβίβ για «γενοκτονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της νησιωτικής χώρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφασή της αποσκοπεί στο να «σταματήσουν οι φρικαλεότητες κατά του παλαιστινιακού λαού ως αποτέλεσμα της δυσανάλογης και αδιάκριτης χρήσης βίας από το Ισραήλ».

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Νότια Αφρική κατέθεσε προσφυγή κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα, δηλώνοντας ότι παραβιάζει τις υποχρεώσεις του βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.

Τον περασμένο μήνα, το ΔΔΔ διέταξε το Ισραήλ να αποτρέψει τις πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων και να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αμάχους, αν και δεν διέταξε κατάπαυση του πυρός, όπως ζήτησε η Νότια Αφρική.

Ανταποκρινόμενο σε αίτημα έκτακτης ανάγκης που υπέβαλε η Νότια Αφρική, το ΔΔΔ διέταξε επίσης το Ισραήλ να «σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια στο κυβερνείο της Ράφα, η οποία μπορεί να επιφέρει στην παλαιστινιακή κοινότητα στη Γάζα συνθήκες ζωής που θα μπορούσαν να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει».

Παρά το κύμα διεθνών επικρίσεων, οι IDF ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην πόλη, η οποία λέγεται ότι απέχει εβδομάδες από την ολοκλήρωσή της.

16:50 Φρικτές εικόνες μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη της Γάζας

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές επιθέσεις σε περιοχές της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ayman Al Hassi

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ayman Al Hassi

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ayman Al Hassi

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ayman Al Hassi

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Ayman Al Hassi

16:38 «Τα παιδιά μου πεθαίνουν από την πείνα»

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο επίπεδο πείνας μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Λόγω της έλλειψης τροφίμων και βοήθειας που εισέρχεται, η πείνα εξαπλώνεται. Το Ισραήλ έχει διατηρήσει τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής πρόσβασης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Με δυσκολία μπορούμε να βρούμε μια φρατζόλα ψωμί και αν υπάρχει τρώμε μόνο ψωμί χωρίς κανένα άλλο τρόφιμο», δήλωσε ο Σάμπερ Άχμαντ Σιχβέαλ, κάτοικος της Γάζας.

«Δεν έχουμε εισόδημα και ακόμη και τότε δεν υπάρχει τίποτα για να αγοράσουμε. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για ένα αξιοπρεπές γεύμα. Τα παιδιά μου και εγώ τρώμε μόνο μια φρατζόλα ψωμί και μόνο μια φορά την ημέρα», περιέγραψε.

Η οικογένεια Σιχβέαλ αποτελείται από έντεκα μέλη και ζει στην Μπέιτ Λαχία στα βόρεια. Ο Σιχβέαλ αγωνίζεται να κρατήσει τα παιδιά του στη ζωή, ακόμη και όταν γλιτώνουν τον θάνατο από τις σχεδόν συνεχείς επιθέσεις του Ισραήλ.

«Το ψυγείο είναι εντελώς άδειο, ούτε καν νερό δεν έχει. Τα παιδιά μου πεθαίνουν από την πείνα. Είναι πλέον μολυσμένο με έντομα και κατσαρίδες. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Τα τηγάνια είναι άδεια», σημείωσε.

16:28 Ισραηλινός αξιωματούχος Άμυνας λέει ότι αυξάνονται οι υποψίες ότι η επίθεση στην Καλκίλια ήταν «τρομοκρατική»

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο Άμυνας, αυξάνονται οι υποψίες ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν το Σάββατο στην πόλη Καλκίλια της Δυτικής Όχθης ήταν «τρομοκρατική επίθεση».

Φαίνεται επίσης ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε θανάσιμα σκόπευε να ψωνίσει στην πόλη.

16:19 Μια σύντομη σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

 • Τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι και στη συνοικία Τουφάχ στην πόλη της Γάζας
 • Οι ισραηλινές δυνάμεις λένε ότι σκότωσαν έναν Λιβανέζο που προμήθευε όπλα στη Χαμάς, με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Μπεκάα
 • Ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν λόγω υποσιτισμού αυξήθηκε σε τέσσερα μέσα σε μία εβδομάδα, λέει ο διευθυντής της ιατρικής εγκατάστασης
 • Αγόρι από την Παλαιστίνη πέθανε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περασμένη εβδομάδα από σφαίρα των ισραηλινών δυνάμεων κοντά στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
 • Ένας 66χρονος Ισραηλινός πολίτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην κατεχόμενη πόλη Καλκίλια της Δυτικής Όχθης
 • Ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ λένε ότι στόχος της επίθεσης στην πόλη της Γάζας ήταν διοικητής της Χαμάς, ο Ραάντ Σαάντ

16:09 Ισραηλινά ΜΜΕ λένε ότι στόχος των επιθέσεων στην πόλη της Γάζας ήταν διοικητής της Χαμάς

Ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ σε ισραηλινά ΜΜΕ, που επικαλούνται «αναφορές από τη Γάζα», υποστηρίζουν ότι στόχος των IDF στα χτυπήματα στην πόλη της Γάζας ήταν ο ανώτερος διοικητής της Χαμάς, Ραάντ Σαάντ.

Ο Σαάντ λέγεται ότι προηγουμένως ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων της Χαμάς.

 

Ο συγκεκριμένος διοικητής της Χαμάς θεωρούνταν ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα της πόλης της Γάζας όταν οι IDF πραγματοποίησαν επιδρομή στο ιατρικό κέντρο τον Μάρτιο, αν και δεν εντοπίστηκε εκεί εκείνη τη στιγμή.

Οι IDF δήλωσαν ότι έπληξαν δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και θα παράσχουν σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στη γειτονιά Τούφα της Γάζας και στον καταυλισμό Σάτι, δήλωσε στο Reuters ο Ισμαήλ Αλ-Θαουάμπτα, διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου της Χαμάς.

15:55 Διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ

Oμάδα φιλοπαλαιστινίων φοιτητών να διαδηλώνουν μπροστά από το Hunter College στη Νέα Υόρκη για να καταδικάσουν τη συνέχιση του πολέμου.

Τα βίντεο δείχνουν φοιτητές να κρατούν παλαιστινιακές σημαίες, να φορούν κεφίγια και να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολέμου και της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Φοιτητικές πλατφόρμες ανέφεραν ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη για να διαλύσει έναν καυγά μεταξύ ενός διαδηλωτή υπέρ της Παλαιστίνης και ενός Εβραίου διαδηλωτή.

 

 

15:43 Τέσσερα παιδιά πέθαναν από την πείνα μέσα σε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Kamal Adwan

Ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν στο νοσοκομείο λόγω υποσιτισμού αυξήθηκε σε τέσσερα μέσα σε μία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Χουσάμ Αμπού Σαφία, διευθυντής του νοσοκομείου.

«Χάσαμε ένα παιδί στο τμήμα βρεφονηπιακών σταθμών του νοσοκομείου τις τελευταίες ώρες. Είναι το τέταρτο παιδί που πεθαίνει στο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα λόγω υποσιτισμού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

15:30 Οι IDF λένε πως σκότωσαν στέλεχος της Χαμάς

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δολοφόνησε τον Αϊμάν Γκάτμα, στέλεχος της Χαμάς στο παράρτημα της παλαιστινιακής οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι στο Λίβανο, σύμφωνα με τις IDF.

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Μπεκάα, περίπου 50 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα.

Πηγές των IDF λένε ότι ο Γκάτμα ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια όπλων και άλλων πολεμικών μέσων για τη Χαμάς και την Jamaa Islamiya στο Λίβανο, καθώς και για την ανάπτυξη της τρομοκρατικής υποδομής στην περιοχή.

Οι IDF ανέφεραν επίσης ότι ο Γκάτμα συμμετείχε στην προώθηση επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

 

15:23 Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης βάφουν με κόκκινο σπρέι κτίριο του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία

Η ομάδα Palestine Action ανέφερε σε δήλωση στον ιστότοπό της ότι φοιτητές, σε συνεργασία με τη φιλοπαλαιστινιακή ομάδα, ψέκασαν το κτίριο.

«Ο χώρος, που χρησιμοποιείται για τις επερχόμενες τελετές αποφοίτησης του πανεπιστημίου, αντανακλά πλέον την παλαιστινιακή αιματοχυσία που έχει εμποτιστεί στα οικονομικά στοιχεία, την ερευνητική παραγωγή και την ιστορική κληρονομιά του πανεπιστημίου», ανέφερε η ομάδα.

 

 

15:13 Η Χαμάς καταγγέλλει την στοχοποίηση αμάχων από τον ισραηλινό στρατό

Η παλαιστινιακή οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το Ισραήλ συνεχίζει τη βάναυση στοχοποίηση ανυπεράσπιστων αμάχων στη Γάζα και πραγματοποίησε νέες σφαγές στον καταυλισμό al-Shati, στο al-Mawasi και στη Ράφα. Αυτά τα εγκλήματα απαιτούν πιο αποτελεσματική δράση από τη διεθνή κοινότητα για να αναγκαστεί η κατοχή να σταματήσει τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις της. Η ισραηλινή κατοχή θα πληρώσει το τίμημα για τις παραβιάσεις της εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας και αυτά τα εγκλήματα δεν θα κάμψουν τη θέληση των Παλαιστινίων».

14:20 Τουλάχιστον 42 νεκροί μετά τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού al-Shati

Τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Shati και στη συνοικία Tuffah στη Γάζα, δήλωσε στο Al Jazeera ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου μέσων ενημέρωσης της Γάζας.

 • 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά από επτά σπίτια που έγιναν στόχος στο al-Shati
 • 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη γειτονιά al-Tuffah

Πλάνα από την καταστροφή στο al-Shati [Προσοχή σκληρές εικόνες]:

https://x.com/QudsNen/status/1804452471433023542

14:11 Δωδεκάχρονος υπέκυψε στα τραύματά του – Είχε δεχθεί σφαίρα από τον ισραηλινό στρατό

Ένα παλαιστίνιο αγόρι πέθανε αφού τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα που έριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Ραμάλα, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Σε ανακοίνωσή του, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το 12χρονο αγόρι πέθανε λόγω των κρίσιμων τραυμάτων που υπέστη πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε στο στομάχι κατά τη διάρκεια ισραηλινής εισβολής στον καταυλισμό Αλ Αμάρι στη Ραμάλα.

14:02 Πλάνα δείχνουν το αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στον καταυλισμό al-Shati

Πλάνα δείχνουν τα επακόλουθα της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στον καταυλισμό της πόλης της Γάζας.

Ένα άλλο χτύπημα αναφέρθηκε στη γειτονιά Tuffah.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μεγάλο αριθμό θυμάτων από τα πλήγματα.

Οι IDF δήλωσαν ότι θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα για τις επιθέσεις, οι οποίες, όπως είπαν, είχαν στόχο δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

 

13:04 Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τον προσφυγικό καταυλισμό al-Shati

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν θύματα από τον βομβαρδισμό σπιτιών στον προσφυγικό καταυλισμό al-Shati, δυτικά της πόλης της Γάζας.

 

12:54 Οι ισραηλινές δυνάμεις δένουν τραυματισμένο Παλαιστίνιο σε όχημα για να τον χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα

Στη Τζενίν, βίντεο έδειξαν ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα να περνάει μπροστά από ασθενοφόρα με έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο δεμένο στο καπό, σε μια περίπτωση που φαίνεται να τον χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα.

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για να δέσουν έναν άνθρωπο που είναι εμφανώς τραυματισμένος και πονάει στο καπό ενός τεθωρακισμένου οχήματος, καθώς αυτό κινείται μέσα στη Τζενίν, αφού πολιορκεί τουλάχιστον δύο σπίτια, τα ερευνά και συλλαμβάνει αρκετούς ανθρώπους», δήλωσε η δημοσιογράφος Nour Odeh, σε ρεπορτάζ από τη Ραμάλα.

«Αυτή η σοκαριστική εικόνα του τζιπ … είναι κάτι που επαναλαμβάνεται με διάφορους τρόπους στη Δυτική Όχθη και είναι αυτό που οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκαλούν χρήση ανθρώπινων ασπίδων. Έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις», προσθέτει η ίδια.

Δείτε εικόνα από το τεθωρακισμένο όχημα του ισραηλινού στρατού:

 

Τεθωρακισμένο όχημα του ισραηλινού στρατού

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι περιθάλπουν δύο τραυματίες σε νοσοκομεία της Τζενίν, πρόσθεσε.

12:42 Πιθανή επίθεση των Χούθι σε πλοίο στον Κόλπο του Άντεν

Είναι η πρώτη μετά την επίθεση και βύθιση του πλοίου Tutor.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 60 επιθέσεις με στόχο συγκεκριμένα πλοία και έχουν εκτοξεύσει άλλους πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην εκστρατεία τους που έχει προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ναυτικών.

Ο καπετάνιος του πλοίου που έγινε στόχος αργά το βράδυ της Παρασκευής είδε «εκρήξεις κοντά στο πλοίο», ανέφερε το κέντρο ναυτικών εμπορικών επιχειρήσεων του βρετανικού στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου.

12:13 Στις 37.551 οι νεκροί στη Γάζα – Στις 85.911 οι τραυματίες

11:37 Αριθμοί απωλειών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον 552 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 5.200 έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης προβεί σε τουλάχιστον 9.300 συλλήψεις κατά την ίδια περίοδο.

11:30 Ο Νετανιάχου «δεν έχει όραμα» λέει ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ

Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Μπάρντο δήλωσε στο Channel 12 του Ισραήλ ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν έχει στρατηγική και όραμα για το μέλλον.

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία και μας οδηγεί στην καταστροφή. Η απόλυτη νίκη για την οποία μιλάει θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι στρατιώτες.

«Ο Νετανιάχου δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν σκέφτεται και νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και δεν σκέφτεται για το κράτος και μας οδηγεί στην καταστροφή. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης».

11:18 Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη γειτονιά Ζεϊτούν νοτιοανατολικά της Γάζας

10:44 Προειδοποίηση ΠΟΥ για αύξηση ασθενειών λόγω της ζέστης στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να επιτείνουν τα προβλήματα υγείας για τους Παλαιστίνιους που έχουν εκτοπιστεί από τον ισραηλινό βομβαρδισμό και τις σφοδρές μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα έχει προειδοποιήσει ότι στη Γάζα ελλοχεύει τεράστια κρίση δημόσιας υγείας, λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού, τροφής και ιατρικών προμηθειών.

«Έχουμε δει τεράστιο εκτοπισμό τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες και γνωρίζουμε ότι ο συνδυασμός αυτός και η ζέστη μπορούν να προκαλέσουν αύξηση στις ασθένειες», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πέεπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

«Έχουμε μόλυνση του νερού…και θα έχουμε πολύ περισσότερες απώλειες τροφίμων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Θα έχουμε έντομα, κουνούπια και μύγες, αφυδάτωση, θερμοπληξία».

10:31 Το παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

 • 430 μαθητές λυκείου έχουν σκοτωθεί
 • 12.500 μαθητές έχουν τραυματιστεί
 • 350 καθηγητές έχουν σκοτωθεί
 • 286 από τα 307 σχολικά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές

10:23 Ένοπλες συγκρούσεις ξεσπούν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας