Ισραήλ-Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες–Απαιτούν την απελευθέρωση των ομήρων–Οργή κατά Νετανιάχου

658

Πάνω από 130 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων όμως τουλάχιστον 32 πιστεύεται πως είναι νεκροί

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο (16/3) στο Τελ Αβίβ και άλλες ισραηλινές πόλεις, για να απαιτήσουν να επιστρέψουν οι όμηροι της Χαμάς και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγγενείς ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας για 163η ημέρα απαίτησαν να συναφθεί συμφωνία για να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατόν.

Διάφορες συγκεντρώσεις σε τομείς του Τελ Αβίβ απέκλεισαν οδικές αρτηρίες της παραθαλάσσιας μητρόπολης.

Σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις ξέσπασαν αψιμαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία.

«Έχει ξεχάσει ότι είναι πρωθυπουργός των 134 ομήρων»

Οι συγγενείς κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και την κυβέρνησή του πως δεν κάνουν αρκετά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

«Ο πρωθυπουργός μας έχει ξεχάσει πως είναι επίσης πρωθυπουργός των 134 ομήρων», είπε συγγενής σε συγκέντρωση. «Δεν έχουν άλλο χρόνο, ούτε εμείς. Κάντε κάτι τώρα!»

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την κατοικία του προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ στην Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, πάνω από 130 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας -εκ των οποίων όμως τουλάχιστον 32 πιστεύεται πως είναι νεκροί-, από τους 250 και πλέον που απήχθησαν όταν η Χαμάς εισέβαλε στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο.

Σε άλλες ισραηλινές πόλεις, διαδηλωτές απαίτησαν να διεξαχθούν εκλογές άμεσα. Σε γιγαντοοθόνη, αναπαραγόταν απόσπασμα ομιλίας του αμερικανού γερουσιαστή Τσακ Σούμερ, στο οποίο σημείωσε πως η διοργάνωση πρόωρων εκλογών θα ήταν προς το συμφέρον του Ισραήλ, θέση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την κατοικία του προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ στην Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ επενέβη και απομάκρυνε διά της βίας διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας