Ισραήλ–Εγκλήματα χωρίς τέλος: Διασώστες ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους στη βόρεια Γάζα

954

Δύο ομαδικοί τάφοι που έφτιαξαν οι ισραηλινές δυνάμεις για να καλύψουν τα φρικιαστικά τους εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων, ανακαλύφθηκαν σήμερα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρώτος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας και ο δεύτερος βρέθηκε στην Μπέιτ Λαχίγια.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι στο αλ Σίφα οι διασώστες βρήκαν εννέα πτώματα, προτού σταματήσουν να σκάβουν, φοβούμενοι πυρά από τα ισραηλινά drones που αιωρούνταν από πάνω τους. Τα ακάλυπτα πτώματα δεν είχαν αποσυντεθεί πλήρως, γεγονός που έδειχνε ότι είχαν σκοτωθεί πρόσφατα. Μερικοί από τους ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί και θαφτεί φαίνεται ότι ήταν ασθενείς στο νοσοκομείο και είχαν ιατρικούς επιδέσμους και καθετήρες συνδεδεμένους στο σώμα τους.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, ο ομαδικός τάφος περιλαμβάνει «πολλά πτώματα σε αποσύνθεση» που οι ισραηλινές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές μπουλντόζες, έθαψαν κάτω από τα ερείπια, προτού ολοκληρώσουν την επιδρομή τους στο ιατρικό συγκρότημα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Χαμάς κατήγγειλε τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου» στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη του ομαδικού τάφου δείχνει ότι δεν υπάρχουν «περιορισμοί» σε αυτό που είναι διατεθειμένες να κάνουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Στην Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα, ανακαλύφθηκε ένας ακόμη ομαδικός τάφος που περιείχε περίπου 20 πτώματα. Οι κάτοικοι είπαν ότι τα πτώματα ανήκουν στην οικογένεια Αλ-Ασάφ και ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολής των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή πριν από τέσσερις μήνες.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας