Ισχυρή έκρηξη σε βάση του ιρακινού Στρατού- Προσπάθησαν να καταστρέψουν τους πυραύλους ROCKS

802

Ισραήλ και ΗΠΑ αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, στο διοικητήριό της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής Χασντ ας Σααμπί («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), η οποία όμως έχει ενταχθεί επισήμως στον ιρακινό Στρατό.

Το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πως η βάση έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης, ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος την εξαπέλυσε.

Αμέσως τίθεται το ερώτημα εάν κάποιοι προσπάθησαν να καταστρέψουν τους ισραηλινούς βαλλιστικούς πυραύλους ROCKS που είχαν πέσει σχεδόν άθικτοι στα χέρια των Ιρακινών.

Η Χασντ ας Σααμπί ήταν η καταλληλότερη οργάνωση για να τους παραλάβει, να τούς ασφαλίσει και εν συνεχεία να τους παραδώσει στους Ιρανούς.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά διαθέτει πολλαπλό σύστημα καθοδήγησης το οποίο του επιτρέπει να πραγματοποιεί ναυτιλία ακόμη και χωρίς τη χρήση GPS ή έντονων παρεμβολών.

Ο πύραυλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Aero India 2019 και είναι πιστοποιημένος για μεταφορά από τα μαχητικά f-16I Sufa.

Εάν όντως οι πύραυλοι βρισκόντουσαν στην βάση της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής το επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι εάν καταστράφηκαν από την σημερινή έκρηξη.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο σημερινό χτύπημα.

«Ενημερωθήκαμε για αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθείς. Οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ», αναφέρει ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, διαβεβαίωσε πως δεν ευθύνεται το Ισραήλ.

Αν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν ευθύνονται για το χτύπημα αυτό τότε είναι ένα μυστήριο ποιος το έκανε.

Εκτός εάν κάποιος δεν λέει την αλήθεια κάτι το οποίο είναι σύνηθες στην Μέση Ανατολή.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας