ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 οι απολύσεις

318

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 σκαρφάλωσαν οι απολύσεις από αμερικανικές επιχειρήσεις το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, με τον κλάδο της τεχνολογίας να καλύπτει πάνω από το ένα τρίτο των συνολικά 180.713 περικοπών που έχουν ανακοινωθεί το εν λόγω διάστημα, σύμφωνα με έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Μόνο το Φεβρουάριο, οι απολύσεις στις ΗΠΑ έφτασαν τις 77.770 από μόλις 15.245 ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Challenger, Gray & Christmas Inc.

“Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών γίνεται στην Τεχνολογία. Η Λιανική και ο Χρηματοοικονομικός Κλάδος επίσης προχωρούν σε περικοπές, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες προσαρμόζονται στις οικονομικές συνθκήκες”, σχολίασε ο Andrew Challenger, αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως και η ευρύτερη οικονομία, νιώθουν ολοένα και περισσότερο τον αντίκτυπο από την επιθετικότερη εκστρατεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στη σύγχρονη ιστορία της Federal Reserve προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθωρισμός.

Αυτό φαίνεται και στα σχέδια των αμερικανικών επιχειρήσεων για νέες προσλήψεις. Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις σχεδίαζαν να προσλάβουν συνολικά 28.830 εργαζόμενους το Φεβρουάριο, ένα μέγεθος μειωμένο κατά 87% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η αμερικανική αγορά εργασίας πάντως έχει αιφνιδιάσει τους αναλυτές και ενδεχομένως και την ίδια την Fed, με την ανθεκτικότητα της. Τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε στο 3,4% τον Ιανουάριο που αποτελεί χαμηλό 54 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας