ΗΠΑ-Ο Zelensky εκλιπαρεί χωρίς αποτέλεσμα–Απαγορευτικό Ρεπουμπλικάνων σε νέα στρατιωτική βοήθεια

2746
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν άναψε το πράσινο φως για το πακέτο των 24 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία
//
Προς ναυάγιο οδηγείται η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στις ΗΠΑ, όπου μετέβη με την προσδοκία λήψης νέας στρατιωτικής βοήθειας.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy αρνήθηκε να παράσχει εγγυήσεις στον Zelensky ότι θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ουκρανία.
Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός απέφυγε να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας ότι θα συναινέσει στη διάθεση 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου.
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την έγκριση του εν λόγω ποσού από το Κογκρέσο.
Ωστόσο όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο Punchbowl, ο Zelensky κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη σύγκρουση με τη Ρωσία και μεταξύ άλλων ποια είναι η στρατηγική νίκης που έχει.
Μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο Ουκρανός, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απέφυγε κάθε δέσμευση για το πακέτο βοήθειας που ζητούν Λευκός Οίκος και ουκρανικό καθεστώς.
«Έχουμε τα δικά μας δημοσιονομικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.
Υπάρχουν 10.000 άνθρωποι που μόλις πέρασαν τα σύνορα και ο πρόεδρος σκέφτεται μόνο την Ουκρανία, είπε ο McCarthy, περιγράφοντας τη συνάντησή του με τον Volodymyr Zelensky ως «θετική» και «παραγωγική».
Έτσι απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί στην ημερήσια διάταξη η έγκριση πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Απερρίφθη το αίτημα Zelensky να μιλήσει στο Κογκρέσο

Νωρίτερα, εξάλλου, ο McCarthy απέρριψε το αίτημα του Zelensky να μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου (Γερουσία – Βουλή Αντιπροσώπων).
Ο McCarthy απέδωσε την άρνησή του στην έλλειψη χρόνου για το Κογκρέσο εν μέσω μιας πολυάσχολης νομοθετικής εβδομάδας, προσθέτοντας ότι ο Zelensky είχε προηγουμένως την ευκαιρία να μιλήσει ενώπιον του σώματος.
«Έχω ερωτήσεις να του θέσω. Μπορεί να δώσει λογαριασμό για τα χρήματα που έχουμε ήδη δαπανήσει; Ποια είναι η στρατηγική νίκης;» είπε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν τη συνάντηση με τον Ζelensky.
Η οικονομική πλευρά του ζητήματος περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς διαφαίνεται ο κίνδυνος μιας «δημοσιονομικής παράλυσης» στις ΗΠΑ αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει, πριν από την 1η Οκτωβρίου, τον προϋπολογισμό, έστω και σε προσωρινή βάση.
Είναι «ζωτικής σημασίας» να αποδεσμεύσει το Κογκρέσο τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια που ζητά η κυβέρνηση για να στηρίξει τους Ουκρανούς, είπε o John Kirby εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας