ΗΠΑ- Νομιμοποιούν τη ναζιστική Ταξιαρχία του Αζόφ – Την εξοπλίζουν μετά από 10 χρόνια!

977

Χωρίς καμία αιδώ οι Αμερικάνοι, παίρνουν μέρος στη θεατρική παράσταση της απόβασης στη Νορμανδία και τον πόλεμο με τη ναζιστική Γερμανία και λίγες μέρες μετά είναι έτοιμοι να εξοπλίσουν τους Ουκρανούς επίγονους των ΝΑΖΙ και του λατρεμένου τους Στεπαν Μπαντέρα . ΝΤΡΟΠΗ στη συνολική Δύση , ντροπή και στην άθλια κυβέρνηση που συμμετέχει στο έγκλημα , ερήμην του ελληνικού λαού

Π.Δ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχώρησε στην άρση της απαγόρευσης χρήσης αμερικανικών όπλων που είχε επιβληθεί στη νεοναζιστική μονάδα του ουκρανικού στρατού, Ταξιαρχία του Αζόφ όπως ανέφερε η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να τερματίσει την απαγόρευση στην Ταξιαρχία Αζόφ, που είχε επιβληθεί πριν από μια δεκαετία —αφορούσε τόσο την εκπαίδευση από Αμερικανούς στρατιωτικούς, όσο και τη χρήση όπλων κατασκευασμένων στις ΗΠΑ— έπειτα από ανάλυση που συμπέρανε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη μονάδα!

 «Έπειτα από διεξοδική εξέταση, η ουκρανική 12η Ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων Αζόφ πέρασε τον έλεγχο Λίχι όπως διενεργήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως όταν του ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο λεγόμενος νόμος Λίχι, από το όνομα του Δημοκρατικού πρώην γερουσιαστή Πάτρικ Λίχι, απαγορεύει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας σε μονάδες που διαπιστώνεται πως έχουν διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Τάγμα Αζόφ, με νεοναζιστικές καταβολές, έχει πλέον ενταχθεί στην ουκρανική Εθνική Φρουρά.

Είχε σχηματιστεί το 2014, όταν πολεμούσε εναντίον των ρωσόφωνων οι οποίοι ανακήρυξαν την ανεξαρτησία περιφερειών της ανατολικής Ουκρανίας.

 

Τότε κατηγορήθηκε για στυγερά εγκλήματα κατά των ρωσόφωνων είτε αιχμαλώτων είτε αμάχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας