ΗΠΑ: Κατεδάφιση του Φάουτσι στη βουλή των αντιπροσώπων (1)

578

Στις 4 Ιουνίου η επίλεκτη υποεπιτροπή της ομοσπονδιακής βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε τον Άντονι Φάουτσι να καταθέσει για θέματα σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η “πανδημία”. Στη βουλή ως γνωστόν έχουν την πλειοψηφία οι ρεπουμπλικάνοι.

Στη διάρκεια των εργασιών έγινε σαφές ότι και σε αυτό το θέμα υπάρχει διάσταση απόψεων αφ’ ενός ανάμεσα σε ρεπουμπλικάνους και δημοκρατικούς, αφ’ ετέρου ανάμεσα στις διάφορες πτέρυγες των ρεπουμπλικάνων.

Από τη μία μεριά οι δημοκρατικοί που μίλησαν έλουσαν το Φάουτσι με ευχαριστίες και εγκώμια, αντιμετωπίζοντάς τον σαν να ήταν ο προφήτης της Επιστήμης (όπως είχε ισχυριστεί στο παρελθόν). Από την άλλη οι ρεπουμπλικάνοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, κράτησαν κριτική στάση απέναντί του, με αποκορύφωμα τη βουλευτή της Τζώρτζια Marjorie Taylor Greene η οποία ολοκλήρωσε την ομιλία της με τα λόγια “Η θέση σας είναι στη φυλακή, Δρ Φάουτσι”.

Ο Φάουτσι, που έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε υπεροπτικό, ήταν εμφανώς ταραγμένος, ενώ σε κάποια σημεία τραύλιζε και έχανε τα λόγια του. Πράγμα καθόλου περίεργο, αφού με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να είναι υπόδικος.

Δεν ξέρουμε αν θα καταλήξει να δικαστεί για τις πράξεις του ο Φάουτσι. Τελικά αυτό θα κριθεί από τις γενικότερες εξελίξεις στις ΗΠΑ. Αυτό που φάνηκε πάντως είναι ότι στενοί συνεργάτες του μάλλον δε θα τη γλυτώσουν.

Πηγές:

https://oversight.house.gov/release/hearing-wrap-up-dr-fauci-held-publicly-accountable-by-select-subcommittee/

‘You Cannot Believe One Word’: Fauci Defends COVID Policies in Heated Showdown With Skeptical Lawmakers

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας