ΗΠΑ: Κατεδάφιση του Φάουτσι στη βουλή των αντιπροσώπων: Marjorie Taylor Greene (3)

1048

Η Marjorie Taylor Greene (MTG) είναι από τα ανερχόμενα αστέρια του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Σκληροπυρηνική εκπρόσωπος της λαϊκής βάσης του κόμματος, αλεξιπτωτιστής στην πολιτική, απέχει παρασάγγας από τα στελέχη που έχουν μεγαλώσει μέσα στο μηχανισμό. Πρόσφατα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όταν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του ρεπουμπλικάνου προέδρου της βουλής των αντιπροσώπων, καταγγέλλοντάς τον ότι με το να επιτρέψει την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο που ενέκρινε την αποστολή μερικών δις σε Ουκρανία και “Ισραήλ” χωρίς ταυτόχρονα να δώσει πιστώσεις για τη φύλαξη των Νοτίων συνόρων των ΗΠΑ, πέρασε στο στρατόπεδο των δημοκρατικών. Στο θέμα αυτό, όπως και σε άλλα, προχώρησε πολύ πιο πέρα από τον Τραμπ ο οποίος κάλυψε τον πρόεδρο της βουλής.

Εννοείται ότι η Greene, όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί των ΗΠΑ, έχει ιδιαίτερα προβληματικές θέσεις σε μια σειρά ζητήματα, με κύριο βέβαια την υποστήριξή της στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Πρέπει όμως να της αναγνωρίσει κανείς ότι όταν πιάσει σωστά ένα θέμα, το πολεμάει με πάθος και σθένος που λίγοι φτάνουν.

Ακολουθεί η παρέμβασή της κατά την εξέταση του Άντονι Φάουτσι από την αρμόδια υποεπιτροπή της αμερικάνικης ομοσπονδιακής βουλής:

MTG: Κύριε Fauci, στην εκπομπή του CBS “face the nation” είπατε ότι “ότι είναι εύκολο να κάνει κανείς κριτική, αλλά στην πραγματικότητα όσοι μου κάνουν κριτική επικρίνουν την επιστήμη, επειδή εγώ εκπροσωπώ την επιστήμη”. Εκπροσωπείτε την επιστήμη, κύριε Φάουτσι;

Φάουτσι: Είμαι ένας επιστήμονας που χρησιμοποιεί την επιστημονική μέθοδο για να αποκτήσει πληροφορίες.

MTG: Όπως είπατε εκπροσωπείτε την επιστήμη. Εκπροσωπείτε την επιστήμη κύριε Fauci; Ναι ή όχι?

Φάουτσι: Όχι, αυτό δεν είναι ερώτηση που επιδέχεται απάντηση με ένα “ναι” ή ένα “όχι”.

MTG: Nαι είναι

Φάουτσι: Δεν νομίζω ότι είναι

MTG: Εντάξει, θα το λάβουμε ως δήλωση ότι δεν ξέρετε τι αντιπροσωπεύετε. Αλλά ως διευθυντής του NIH, υπογράψατε αυτά τα λεγόμενα επιστημονικά πειράματα. [δείχνει φωτογραφία με ακινητοποιημένα σκυλιά, με τα κεφάλια τους μέσα σε κλουβιά γεμάτα κουνούπια. Έχει μαθευτεί ότι οι συνάδελφοι του Δρ Μέγκελε που έκαναν το πείραμα αυτό, του οποίου ο Φάουτσι είχε εγκρίνει τη χρηματοδότηση, έκοβαν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μην ακούνε τις γοερές κραυγές τους.] Και ως λάτρης των σκύλων, θέλω να σας πω ότι αυτό είναι αηδιαστικό. Και διαβολικό. Αυτό που υπογράψατε, και αυτά τα πειράματα που συνέβησαν με τα λαγωνικά, πληρωμένα από τον Αμερικανό φορολογούμενο. Και θέλω να ξέρετε ότι οι Αμερικανοί δεν πληρώνουν τους φόρους τους για να βασανίζονται έτσι ζώα. Επομένως, ο τύπος της «επιστήμης» που εκπροσωπείτε, κύριε Φάουτσι, είναι φρικιαστικός. Και πρέπει να σταματήσει. Κύριε Φάουτσι, εκπροσωπείτε επίσης το είδος της επιστήμης, όπου ομολογείτε ότι κατασκευάσατε τους κανόνες του Covid. Περιλαμβανομένων των έξι ποδιών κοινωνικής αποστασιοποίησης και των μασκών στα παιδιά.

Φάουτσι: Δεν είπα ποτέ ότι κατασκεύασα κάτι.

MTG: Παραδεχτήκατε ότι το κατασκευάσατε. Το κατασκευάσατε στην πορεία.

Φάουτσι: Δεν είπα ότι το κατασκεύασα.

MTG: Λέτε λοιπόν ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις κύριε Φάουτσι;

Φάουτσι: Δεν είπα ότι κατασκεύασα τίποτα

MTG: Τι είπατε?

Φάουτσι: Είπα ότι [το μέτρο για την απόσταση των 6 ποδιών] δεν βασίζεται στην επιστήμη αλλά απλά εμφανίστηκε

MTG: Αλλά αυτό είναι επιστήμη [ξαναδείχνει τη φωτογραφία με τα σκυλιά]

Φάουτσι: Τι σχέση έχουν τα σκυλιά με οτιδήποτε συζητάμε σήμερα;

MTG: Αυτά είναι επιστημονικά πειράματα. Αυτό είναι που υπογράψατε. Αλλά είπατε επίσης στον αμερικανικό λαό, ότι έπρεπε να αποστασιοποιηθούν κατά έξι πόδια. Έπρεπε να φορούν μάσκα. Αλλά ας μιλήσουμε λίγο περαιτέρω για το είδος της επιστήμης που εκπροσωπείτε. Οι επιστήμονες του NIH κέρδισαν 710 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα από κατασκευαστές φαρμάκων, γεγονός που προσπάθησαν να αποκρύψουν. Ας μιλήσουμε για το γεγονός, είναι σωστό «επιστήμονες» και γιατροί που πληρώνονται από τον αμερικανικό λαό με κυβερνητικούς μισθούς από λεφτά των φορολογουμένων να παίρνουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπου πληρώνονται εκατομμύρια και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα, ειδικά όταν Το NIH και αυτές οι κυβερνητικές υπηρεσίες – οι πιο ισχυρές υπηρεσίες στη χώρα μας – κάνουν ιατρικές συστάσεις και δίνουν συμβουλές και συντάσσουν κατευθυντήριες γραμμές όπως η απομάκρυνση έξι ποδιών και η μάσκα των παιδιών, πιστεύετε ότι είναι σκόπιμο, αξίζει ο αμερικανικός λαός να υφίσταται τέτοια κακομεταχείριση; Κύριε Fauci, γιατί δεν είστε γιατρός, είστε ο κύριος Fauci στα λίγα λεπτά μου. Όχι δεν χρειάζομαι την απάντησή σας. Θέλω να μιλήσω για αυτό εδώ.

Σε αυτό το σημείο δημοκρατικοί βουλευτές τη διακόπτουν, ζητούν το λόγο επί της διαδικασίας, και αμφισβητούν το δικαίωμά της να αρνείται την επιστημονική  ιδιότητα του Φάουτσι. Ακολουθούν αντεγκλήσεις, όπου η MTG διευκρινίζει:

“Ναί, γιατί κατά τη γνώμη μου, αυτός ο άνθρωπος δεν αξίζει να έχει άδεια [άσκησης ιατρικής]. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε η άδειά του να ανακληθεί και να μπει στη φυλακή.”

Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής ζήτησε από την MTG να αναφέρεται στον Φάουτσι σαν γιατρό, παρόλα αυτά, ένας δημοκρατικός βουλευτής συνέχισε να τη διακόπτει, με κορώνες περί καλών τρόπων – είναι γεγονός ότι η MTG, προς τιμήν της, καθόλου δεν ακολουθεί τους κανόνες του σαβουάρ βιβρ – στο σημείο αυτό όμως η MTG τον αποστόμωσε:

“Ξέρετε κάτι, μπορούμε να κάνουμε μια ακρόαση για τους δυστυχείς που τους κάναν ενέσεις με σύφιλη, γιατί σε αυτό σας υποστηρίζω. Αυτό είναι φρικιαστικό. Και αυτή η κυβέρνηση που φέρθηκε έτσι σε αμερικάνους δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για καλούς τρόπους στον αμερικάνικο λαό [1].

Μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, τελικά η MTG ξαναπαίρνει το λόγο και συνεχίζει:

MTG: [δείχνοντας μία φωτογραφία με το Φάουτσι και δύο άλλους να κάθονται δίπλα-δίπλα στις άδειες κερκίδες ενός γηπέδου. Οι δύο άλλοι φοράνε μάσκα, ο Φάουτσι την έχει κατεβασμένη]

Αυτή ήταν μια περίοδος στην ιστορία που παρακολουθούσατε στο γήπεδο τον αγώνα μπέιζμπολ των Washington Nationals, ενώ οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να μείνουν σπίτι και να παρακολουθήσουν τέτοιες εκδηλώσεις που τους αρέσουν τόσο, από το σπίτι τους, στις τηλεοράσεις τους. Και τι υποκρισία δείχνει αυτή η εικόνα! Εδώ είστε, χωρίς τη μάσκα σας, με άδεια καθίσματα παντού, θυμάστε τους φιλάθλους από χαρτόνι[2]; Αυτό ήταν ένα από τα πιο προσβλητικά πράγματα για τους Αμερικανούς που έπρεπε να παρακολουθούν τους αγώνες από το σπίτι ενώ εσείς μπορούσατε να πάτε και να απολαύσετε το παιχνίδι και να κάθεστε δίπλα στους ανθρώπους, να μην ακολουθείτε τα έξι πόδια της απόστασης, να μην φοράτε τη μάσκα σας, και όλοι οι άλλοι ήταν αναγκασμένοι να μείνουν σπίτι και να σταματήσουν να απολαμβάνουν τη ζωή, και η επιστήμη σας, εδώ, η επιστήμη σας εμφανίζεται τέλεια σε αυτήν την εικόνα [δείχνει φωτογραφία με παιδιά που είναι κλεισμένα σε κουβούκλια] όπου τα παιδιά, τα παιδιά στο σχολείο τοποθετούνταν σε πλαστικές φυσαλίδες, λόγω της επιστήμης σας. Της απωθητικής, διαβολικής επιστήμης σας. Και ας επιστρέψουμε στο δικό σας email [δείχνει φωτογραφία με e-mail που είχε στείλει ο Φάουτσι], είπατε νωρίτερα ότι δεν χρησιμοποιείτε email, ω, ναι, εδώ, αυτό είναι το δικό σας email, όπου είπατε ότι η τυπική μάσκα που αγοράζετε από το φαρμακείο, δεν είναι πραγματικά αποτελεσματική στο να κρατάει έξω τον ιό. «Δεν συνιστώ να φοράτε μάσκα». Αυτό είναι το email σας, αυτά είναι τα δικά σας λόγια. Ωστόσο, τα παιδιά, τα παιδιά, σε όλη την Αμερική αναγκάστηκαν να φορούν μάσκα, υγιή παιδιά, αναγκάστηκαν να φορούν μάσκα. Τους φορέθηκαν φίμωτρα, στα σχολεία τους. Και μετά αναγκάστηκαν να μαθαίνουν από το σπίτι. Λόγω της λεγόμενης «επιστήμης» σας. Και των ιατρικών σας προτάσεων, ενώ εσείς και όλοι οι φίλοι σας πληρώνεστε, από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, Ξέρετε τι θα έπρεπε να κάνει αυτή η επιτροπή; Θα έπρεπε να προτείνουμε τη δίωξή σας. Θα έπρεπε να συντάξουμε ποινική παραπομπή, γιατί θα πρέπει να διωχθείτε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η θέση σας είναι στη φυλακή, Δρ Φάουτσι.

[1]: Εδώ η MTG αναφέρεται σε ένα από τα πιο μακροχρόνια πειράματα της αμερικανικής κυβερνητικής “επιστήμης”, τη μελέτη σύφιλης του Tuscegee, που διήρκησε 40 χρόνια, από το 1932 μέχρι το 1972. Στη μελέτη αυτή, 399 μαύροι Αμερικανοί που διαγνώστηκαν με σύφιλη κρατήθηκαν μακριά από οποιαδήποτε αγωγή (από το 1947 η σύφιλη αντιμετωπιζόταν με πενικιλλίνη), για να μελετηθούν οι μακροχρόνιες συνέπειες της σύφιλης όταν δεν αντιμετωπιστεί ιατρικά. Από τα 399 ακούσια ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα 28 πέθαναν από σύφιλη, 100 από επιπλοκές που συνδέονταν με τη σύφιλη ενώ 40 από τις συζύγους τους μολύνθηκαν από τη σύφιλη και 19 παιδιά γεννήθηκαν με σύφιλη. Δε γνωρίζουμε πόσα από τα θύματα της μελέτης τυφλώθηκαν, κουφάθηκαν ή τρελάθηκαν – όλα αυτά είναι γνωστές μακροχρόνιες επιπτώσεις της σύφιλης.

Η MTG υπονοεί σαφώς ότι ο Δρ Φάουτσι είναι επίγονος των γιατρών που έκαναν τη μελέτη αυτή – σίγουρα είναι “κοινωνός της ίδιας κουλτούρας”.

[2]: Το 2021, σε αγώνες στις ΗΠΑ γέμιζαν τις κερκίδες με χαρτονένιους φιλάθλους ώστε οι αθλητές να νιώθουν ότι παίζουν σε φυσιολογικές συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας