ΗΠΑ-Γερμανία αποδέχονται αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και την εκχώρηση εδαφών σε Ρωσία

13269

Αποστρατικοποίηση μέχρι του σημείου να μείνουν δυνάμεις μόνο δυνάμεις εθνοφυλακής στην Ουκρανία και παραχώρηση των περιοχών που έχουν ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία είναι τα βασικά σημεία του σχεδίου που αποδέχονται ΗΠΑ και ΕΕ για το τέλος του ουκρανικού πολέμου και την παύση των διωγμών των ρωσόφωνων.

Δημοσίευμα της Bild με τον τίτλο «Νέο μυστικό σχέδιο για την Ουκρανία» παρουσιάζει τι επόμενες κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας αναφορικά με τον πόλεμο με την Ρωσία αποκαλύπτει πως Ουάσιγκτον και Βερολίνο, δέχονται την βασική απαίτηση για αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και την παραμονή εν όπλοις μόνο δυνάμεων Εθνοφυλακής, δηλαδή ελαφρά οπλισμένων μονάδων, χωρίς πυροβολικό και τεθωρακισμένα και χωρίς Αεροπορία και πυραυλικές δυνάμεις.

«Ο ίδιος ο Ζελένσκι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει. Χωρίς καμία προτροπή από το εξωτερικό. Πρέπει να απευθυνθεί με δική του βούληση στον λαό του και να εξηγήσει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες» αναφέρει πηγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας στην Bild.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο που απεργάζονται για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν περιλαμβάνει την άμεση πειθώ του, αλλά την μείωση των στρατιωτικών προμηθειών σε τέτοιες ποσότητες που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) θα είναι σε θέση μόνο να αμύνονται, αλλά όχι να επιτίθενται.

«O Λευκός Οίκος και η Καγκελαρία συντονίζουν το θέμα αυτό» προσθέτει η Bild.

Tο Bloomberg ανέφερε νωρίτερα δημοσκόπηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούν αναπόφευκτες τις εδαφικές παραχωρήσεις προς την Ρωσία με αντάλλαγμα την ειρήνη.

Να θυμίσουμε ότι Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε εμφανιστεί μέσα στην εβδομάδα ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρξουν διαπραγματεύσεις και να τελειώσει ο πόλεμος.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες. Να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς πρόκειται για μια τραγωδία», είχε πει ο Ρώσος πρόεδρος.

Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά για ακόμη μια φορά κατηγόρησε την Ουκρανία ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος πρέπει να δώσει η Ουκρανία στη Ρωσία το Ντονμπάς και την Κριμαία.

«Εάν ο ίδιος έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ειρηνευτικό σχέδιο, μπορεί να το μοιραστεί μαζί μου. Ναι, μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, εάν δώσουμε στην Ρωσία το Ντονμπάς και την Κριμαία. Κατά την γνώμη μου, η χώρα μας δεν είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ειρηνευτικό σχέδιο. Αυτό δεν είναι ειρηνευτικό σχέδιο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας