ΗΠΑ-Εγκρίνουν πλήγματα αμερικανικών όπλων κατά Ρωσίας-Ρωσία-Απαντά ”βάλλοντας ” σε Αλεξ/λη-Λάρισα-Σούδα

1490

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε την έγκριση για να κτυπηθεί η Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος με αμερικανικά όπλα και έλυσε τα χέρια της Μόσχας για κτυπήματα στο έδαφος των συμμάχων της Ουκρανίας.

 

Ποιοι αποτελούν πρώτο στόχο: Πολωνία, Γερμανία και Ελλάδα. Ειδικά στην Ελλάδα οι βασικοί στόχοι είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η πηγή όλων των αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία, και η 110 ΠΜ στην Λάρισα από την οποία επιχειρούν τα στρατηγικά UAV της USAFE.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η έγκριση που έδωσε ο Μπάιντεν το μόνο που θα επιτύχει είναι να εμπλέξει περισσότερες χώρες οι οποίες θα δεχθούν ρωσικά συμβατικά πλήγματα κατ’αρχήν και εν συνεχεία πυρηνικά.

Την σοβαρότητα της κατάστασης που ορισμένες δυτικές χώρες επιχειρούν να υποδαυλίσουν, δείχνει η ρωσική πλευρά με μια απλή γεωγραφική ανάλυση:

“Αυτές είναι οι εμβέλειες των όπλων που θα χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος. Δείτε πόσες πόλεις μπορεί να σας κάψουν οι Kinzhal”. 

Ο χάρτης με τις εμβέλειες των δυτικών όπλων και πόσο βαθιά μπορούν να πλήξουν την Ρωσία:

 

Και ο χάρτης των ευρωπαϊκών περιοχών/πόλεων που μπορούν μέσα σε μερικά λεπτά να καταστραφούν από τους Kinzhal:

 

Ορισμένοι δυτικοί ηγέτες, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν ταχθεί υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος αλλά η απάντηση δείχνει ότι θα είναι πολύ διαφορετική.

Αντίθετα, η Γερμανία και η Ιταλία παραμένουν επιφυλακτικές, με την Ιταλίδα πρόεδρο Τζόρτζια Μελόνι να προτείνει την παροχή περισσότερων αεροπορικών αμυνών στην Ουκρανία.

Το προσωνύμιο των υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal σημαίνει «εγχειρίδιο» ή «στιλέτο».

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, με βάση τις προδιαγραφές τους, έχουν εμβέλεια 1.250 μιλίων, μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές, ενώ μπορούν να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας