ΗΠΑ-Απαντούν στο Β.Ζαλούζνι-«Λεφτά τέλος»:Σταματά η χρηματοδότηση της Ουκρανίας

1238

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έστειλε τη Δευτέρα στο Κογκρέσο επείγουσα προειδοποίηση για την ανάγκη έγκρισης δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, λέγοντας ότι η πολεμική προσπάθεια του Κιέβου να αντιμετωπίσει τους Ρώσους μπορεί να σταματήσει χωρίς αυτήν.

Η αιτίαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήρθε λίγο μετά το αίτημα του στρατηγού Βαλερί Ζαλούζνι προς τον Αμερικανό ΥΠΑΜ για οικονομική ενίσχυση περίπου 400 δισ. δολαρίων, ώστε να κερδίσει τους Ρώσους.

Ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, καθώς σύμφωνα με το AP, η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Σαλάντα Γιανγκ απάντησε ότι οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρηματοδότηση για την αποστολή όπλων και βοήθειας στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, λέγοντας ότι αυτό θα «γονατίσει» την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεμείνει από χρήματα που χρησιμοποίησαν για να στηρίξουν την οικονομία της Ουκρανίας και «αν η οικονομία της Ουκρανίας καταρρεύσει, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να πολεμούν, τελεία και παύλα».

«Μας τελείωσαν τα χρήματα – και σχεδόν τελείωσε ο χρόνος», έγραψε. Αξίζει να τονιστεί ότι η Ουκρανία έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί εδώ και περίπου έναν μήνα τους πυραύλους ATACMS, καθώς σταμάτησαν οι ΗΠΑ να τους προμηθεύουν με βλήματα.

Να σημειώσουμε ότι η αμερικανική οικονομία δέχεται έντονες πιέσεις τον τελευταίο χρόνο, καθώς κάθε λίγους μήνες αντιμετωπίζει κρίση χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας