Ινδονησία: Γεννήθηκαν «σιαμαία αράχνες» με τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος

595

Ενωμένα σαν «αράχνη» ήταν τα σιαμαία δίδυμα που γεννήθηκαν στην Ινδονησία το 2018 και έχουν τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος.

Μοιράζονται επίσης μία ουροδόχο κύστη, ένα ορθό και ένα έντερο.

Παγκόσμια έχουν καταγραφεί ελάχιστα περιστατικά με τα λεγόμενα συγγενή δίδυμα Ischiopagus Tripus – η περίπτωση των αγοριών από την Ινδονησία σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα σε αμερικανικό ιατρικό περιοδικό.

Αφού αψήφησαν τις πιθανότητες και επέζησαν της κύησης και του τοκετού, τα νήπια δεν μπορούσαν να καθίσουν και ήταν αναγκασμένα να ξαπλώνουν για τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους.

Μια ομάδα χειρούργων πραγματοποίησε μια επίπονη επέμβαση για να ακρωτηριάσει το τρίτο πόδι τους και να σταθεροποιήσει το ισχίο και το οστό της λεκάνης τους, ώστε να μπορούν να καθίσουν όρθια και να τους δώσει μια υποψία κανονικότητας.

Η κατάστασή τους οδήγησε στο να είναι σιαμαία σαν αράχνη, όρος που επινόησαν οι διάσημες σιαμαίες δίδυμες Ganga και Jamuna Mondal από την Ινδία.

Τα σιαμαία δίδυμα αντιστοιχούν σε μία στις 50.000 έως 200.000 ζωντανές γεννήσεις και συμβαίνουν όταν ένα ενιαίο γονιμοποιημένο ωάριο διασπάται και αναπτύσσεται σε δύο άτομα.

Τα θηλυκά σιαμαία δίδυμα τείνουν να υπερτερούν των αρσενικών 3:1. Και στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, τουλάχιστον ένα δίδυμο είτε πεθαίνει είτε γεννιέται νεκρό.

Τα δίδυμα της Ινδονησίας είναι Ischiopagus Tripus, που σημαίνει ότι είναι ενωμένα στη λεκάνη.

Τα αγόρια γεννήθηκαν με τέσσερα λειτουργικά χέρια, δύο λειτουργικά πόδια και ένα μη λειτουργικό πόδι. Μοιράζονται επίσης ένα πέος και έναν πρωκτό.

Οι γονείς τους είχαν δύο μεγαλύτερα παιδιά και δεν υπήρχε οικογενειακό ιστορικό ιατρικών προβλημάτων.

Η μητέρα τους δεν ανέφερε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό διήρκεσε η χειρουργική επέμβαση, αλλά τα δίδυμα δεν παρουσίασαν επιπλοκές μετά ή από την τρίμηνη παρακολούθηση.

Η χειρουργική επέμβαση τους επέτρεψε να μπορούν να κάθονται και ενδεχομένως να στέκονται όρθια, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας