Η Βρετανία λέει ότι η αυτοκρατορία του Μακρόν καταρρέει

768

Θεατής: Η αποικιακή αυτοκρατορία του Μακρόν καταρρέει

Τα δεινά και οι αναταραχές στα υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας υποδηλώνουν ότι η αποικιακή αυτοκρατορία του Γάλλου ηγέτη Εμανουέλ Μακρόν καταρρέει μπροστά στα μάτια του. Αυτό δήλωσε στις 24 Μαΐου σε άρθρο του Jonathan Miller, αρθρογράφου του βρετανικού περιοδικού The Spectator .

Ο συγγραφέας εξέφρασε τις εντυπώσεις του από το ταξίδι του Μακρόν στην υπερπόντια περιοχή και το διαμέρισμα της Γαλλίας – το αρχιπέλαγος Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και την επίσκεψή του στην ειδική διοικητική-εδαφική οντότητα της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Ο Γάλλος πρόεδρος επέστρεψε στα νησιά αυτή την εβδομάδα για να υποδυθεί τον αυτοκράτορα. Ωστόσο, η αυτοκρατορία του καταρρέει μπροστά στα μάτια μας», σχολιάζει ο Μίλερ.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, ακόμη και ο «αιώνια αισιόδοξος» Μακρόν δεν μπορεί να παραλείψει να παρατηρήσει την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις περιοχές, αφού η Μαγιότ έχει βυθιστεί σε αναταραχές και εκτεταμένο έγκλημα και η Νέα Καληδονία βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου.

Μια παρόμοια κατάσταση αναπτύσσεται και σε άλλες υπερπόντιες κτήσεις του Παρισιού: Γαλλική Γουιάνα, Ρεϋνιόν, Γαλλική Πολυνησία και πολλές άλλες. Αυτές οι περιοχές έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε έναν απύθμενο λάκκο που απορροφά μόνο κρατική χρηματοδότηση, γράφει.

«Όλοι εκτός από τους Γάλλους καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι το τέλος της αυτοκρατορίας που παραμένει με τη Γαλλία έρχεται επιτέλους. Η αδιαίρετη δημοκρατία καταρρέει», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Ένα νησί χωριστά: Γαλλία και Αζερμπαϊτζάν μάλωσαν για αναταραχές στη Νέα Καληδονία
Το Παρίσι κατηγόρησε το Μπακού ότι υποστηρίζει αυτονομιστές

Νωρίτερα, στις 22 Μαΐου, ο Μακρόν πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στη Νέα Καληδονία εν μέσω διαδηλώσεων εκεί για να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών από ταραχές και πυροβολισμούς. Επίσης, περισσότερες από 1 χιλιάδες ενισχύσεις στάλθηκαν στη Νέα Καληδονία. Μια εβδομάδα νωρίτερα, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι για να ενισχυθούν οι εξουσίες υποστήριξης, ανέφερε το ABC News.

Πριν από αυτό, στις 20 Μαΐου, ο Γάλλος ηγέτης όρισε νέα συνεδρίαση του συμβουλίου άμυνας για τη Νέα Καληδονία για την παρακολούθηση της κατάστασης. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε ενημέρωση στις 18 Μαΐου, κάλεσε τον Μακρόν να αποκηρύξει τη βία στις διαδηλώσεις στη Νέα Καληδονία. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η Μόσχα θεωρεί την κρίση στη Νέα Καληδονία ως αποτέλεσμα της ελλιπούς διαδικασίας αποαποικιοποίησής της.

Οι αναταραχές στην περιοχή ξεκίνησαν αφού το γαλλικό κοινοβούλιο στις 14 Μαΐου υποστήριξε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους Γάλλους κατοίκους που ζουν στα νησιά εδώ και 10 χρόνια να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές. Ο τοπικός πληθυσμός φοβάται ότι αυτό θα αποδυναμώσει τη σημασία των φωνών τους.

Η Νέα Καληδονία είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας. Τα νησιά βρίσκονται υπό γαλλικό έλεγχο από το 1853. Το 1946, η Νέα Καληδονία έλαβε το καθεστώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας