Η Ρωσία «βγάζει» τον Στόλο της για ασκήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό

3069

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε πως μονάδες του Στόλου του Ειρηνικού άρχισαν να αναπτύσσονται από βάσεις επιχειρήσεων σε καθορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διμερούς άσκησης που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 18 έως τις 28 Ιουνίου στα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Τα φετινά γυμνάσια έχουν τη μορφή διμερούς άσκησης, καθώς πραγματοποιούνται μεταξύ του Στόλου Primorsky των Διαφοροποιημένων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κοινής διοίκησης στρατευμάτων και δυνάμεων στα βορειοανατολικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε διάφορα στάδια, οι στρατιώτες θα εξασκηθούν σε ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, θα οργανώσουν όλα τα είδη ναυτικής άμυνας των μονάδων πλοίων, θα εξαπολύσουν κοινές πυραυλικές επιθέσεις ενάντια σε ομάδες εικονικών εχθρικών πλοίων, θα εκπαιδευτούν για να αποκρούσουν επιθέσεις UAV και μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας, θα εκτελέσουν μια σειρά πολεμικών γυμνασίων.

Έως 40 πλοία, μηχανοκίνητα και πλοία επιμελητείας, έως 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα της Ναυτικής Αεροπορίας του Στόλου του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας Tu-142MZ, αεροσκαφών IL-38 και IL-38N, και ελικοπτέρων Ka-27 και Ka-29 θα αναπτυχθούν κατά τα διμερή γυμνάσια, αναφέρεται.

Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης μονάδες των Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού και πληρώματα των παράκτιων πυραυλικών συστημάτων Bal και Bastion.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας