Η Ρωσία κατορθώνει να καταρρίπτει το 100% των αμερικάνικων HIMARS

2160

Η Ρωσία έχει τώρα «100% προστασία» κατά των HIMARS που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ με το αναβαθμισμένο αμυντικό σύστημα αναφέρει η ρωσική Rostec
Με την Ουκρανία να ρίχνει ρουκέτες και πυραύλους στις ρωσικές θέσεις στη συνεχιζόμενη αντεπίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν καταλήξει σε μια άκρως επιτυχημένη άμυνα κατά του HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Ανώτερο στέλεχος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec ανακοίνωσε  ότι τα αναβαθμισμένα συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsir προσφέρουν 100% άμυνα έναντι των πυραύλων του συστήματος  πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS.

Ο Bekhkhan Ozdoyev, βιομηχανικός διευθυντής του Rostec Cluster of Conventional Armaments, Munitions and Special Chemistry, δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα των αναβαθμισμένων συστημάτων πυραύλων επιφανείας-αέρος Pantsir μετά τα αποτελέσματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έφτασε στο 100% κατά των πυραύλων HIMARS αμερικανικής κατασκευής σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Οποιοδήποτε όπλο εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται μετά τα αποτελέσματα της μάχιμης χρήσης του.
Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία.
Για παράδειγμα, αφού ο Ουκρανικός στρατός έλαβε συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS, ειδικοί των Συστημάτων Υψηλής Ακρίβειας αναβάθμισαν το Pantsir για να αναχαιτίσουν αυτούς τους πυραύλους.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 12 πυραύλους από HIMARS και καταρρίφθηκαν και οι 12 πύραυλοι.

Όταν το HIMARS αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης κατά της Ρωσίας το 2022, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα όπλο που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι του πολέμου και βοήθησε τα ουκρανικά στρατεύματα στην προέλαση τους…
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε το MLRS για να στοχεύσει τις υλικοτεχνικές και στρατιωτικές αποθήκες της Ρωσίας και να ανακαταλάβει εδάφη στην αντεπίθεσή της τον Σεπτέμβριο του 2022 με τη βοήθεια των HIMARS.

Ωστόσο, αμέσως μετά, οι Ρώσοι μπόρεσαν να σχεδιάσουν στρατηγική και να προσαρμοστούν στα συνεχιζόμενα πυρά HIMARS από την Ουκρανία.
Εκτός από την αναβάθμιση ενός συστήματος αεράμυνας που μπορεί να καταρρίψει κάθε πύραυλο HIMARS που εκτοξεύει η Ουκρανία, οι Ρώσοι φέρεται να χρησιμοποιούν επίσης τις δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου για να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του HIMARS.

Αξιωματούχοι της High Precision Systems δήλωσαν ότι η εταιρεία είχε βελτιώσει το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος/πυροβολικού Pantsir ως απάντηση στην απόδοσή στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αλλά και στην αντιμετώπιση συστημάτων HIMARS.

Το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsir προορίζεται για άμυνα έναντι εχθρικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ και όπλων ακριβείας και ενίσχυσης της αεράμυνας για να αποκρούσει ισχυρές αεροπορικές επιδρομές.
Ο Ρωσικός Στρατός χρησιμοποιεί την αναβάθμιση Pantsir-S και διαθέτει σύστημα πολλαπλών καναλιών για το κλείδωμα και την παρακολούθηση στόχων.

Συστήματα αεράμυνας Pantsir κατά της Ουκρανίας

Το αμυντικό σύστημα Pantsir είναι ένα ζωτικό στοιχείο του αμυντικού οπλοστασίου της Ρωσίας.
Το σύστημα Pantsir S1 έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση του Ρώσου Προέδρου Putin και της Μόσχας.
Όταν το Κρεμλίνο δέχτηκε επίθεση, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας Pantsir είχαν αναπτυχθεί στρατηγικά στις στέγες πολλών κρίσιμων κτιρίων στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι ένας στρατιωτικός-πολιτικός αναλυτής από την Ουκρανία, ο Oleksandr Kovalenko, υποστήριξε πριν λίγο καιρό ότι το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων Pantsir-S1 δεν ήταν τεχνικά εξοπλισμένο για να αναχαιτίσει πυραύλους HIMARS.
Ο ειδικός εστίασε στους περιορισμούς των συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S στην αναχαίτιση ορισμένων συγκεκριμένων βλημάτων.
Τα σχόλια που έκανε τότε ο Kovalenko ήταν μια αυστηρή απάντηση στους ισχυρισμούς του κρατικού οργανισμού μέσων ενημέρωσης Zvezda, το οποίο υποστήριξε ότι το σύστημα Pantsir έχει ποσοστό αναχαίτισης 100% κατά των πυραύλων HIMARS.
Pantasir

Ο Kovalenko έδωσε πληροφορίες για ένα δραματικό περιστατικό το 2020 όταν χρησιμοποιήθηκε το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Pantsir-S1, αλλά ήταν αναποτελεσματικό
Σε αρκετές περιπτώσεις, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν επισημάνει τις ελλείψεις των συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S. Ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί ευρέως στο πεδίο της μάχης, ειδικά μετά την απόκτηση βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων αιχμής από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.
Με το μοναδικό πλεονέκτημα των δύο ανεξάρτητων καναλιών καθοδήγησης, δηλαδή του ραντάρ και το ηλεκτροοπτικό, το Pantsir S1 παρουσιάζει την αξιοσημείωτη ικανότητα να εμπλέκει όχι μόνο έναν αλλά δύο στόχους ταυτόχρονα.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της και επίσημα, έχει ήδη σημειώσει ότι η αποτελεσματικότητα των συστημάτων της HIMARS έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες…

Το αμερικανικό HIMARS
1200x765.jpg

Το ρωσικό σύστημα Pantsir
MAKS_Airshow_2013_Ramenskoye_Airport_Russia_521-05.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας