Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση Kinzhal σε ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους

6658
ΜΟΣΧΑ, 8 Ιανουαρίου – RIA Novosti . Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ομαδικό πλήγμα με το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας .
«Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ομαδικό χτύπημα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας που βασίζονται στη θάλασσα και στον αέρα, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού συστήματος πυραύλων Kinzhal, κατά των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας», αναφέρει η έκθεση.
Επιπλέον, πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και επιθετικά drones επιτέθηκαν στο προσωπικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 108 περιοχές και 113 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής. Συγκεκριμένα, χτύπησαν τον τόπο συνάντησης των διοικητών μονάδων της 101ης Ταξιαρχίας Άμυνας Τρομοκρατών.
Το πρωί ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την Ουκρανία, η οποία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες. Οι τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Krivoy Rog , στο Kharkov , στο Dnepropetrovsk , στο Khmelnitsky και σε άλλες πόλεις.
Εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ υψηλής ακρίβειας Caliber - RIA Novosti, 1920, 01/08/2024

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νέες ρωσικές τακτικές για πυραυλικές επιθέσεις

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny , παραδέχτηκε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε κρίσιμες, μη στρατιωτικές υποδομές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Δεν διευκρίνισε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία , αλλά, όπως τόνισε το Κρεμλίνο, όχι σε κτίρια κατοικιών και κοινωνική υποδομή.
Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν , η πρώτη επίθεση ήταν μια απάντηση σε τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου στη Γέφυρα της Κριμαίας. Έκτοτε, ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών ανακοινώνονται καθημερινά σε ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας