Η πυραυλική επίθεση του Ιράν , η σοβαρότερη εξέλιξη στη Μ.Ανατολή

1291

Στην Ελλάδα τα παπαγαλάκια δεν ασχολήθηκαν (😉μάλλον γιατί δεν τους έδοσαν τι να γράψουν /δεν περίμεναν και το … 50ρι… όποτε δεν έγραψαν κάτι) αλλά είναι ίσως η πιο σοβαρή εξέλιξη στη Μέση Ανατολή μετά τις 7 Οκτώβρη:

✔️ Το Ιράν, επίσημα και με ανακοίνωση, εξαπέλυσε χτες 27 φονικά χτυπήματα με πυραύλους ακριβείας κατά αμερικανικών και Ισραηλινών στόχων στην αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν και σε Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Β. Συρία!
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης αναφέρει ότι ήταν “ανταπόδοση” σε όσους είχαν οργανώσει και συμμετάσχει στην τρομοκρατική βομβιστική επίθεση κατά του πλήθους στο Κερμάν πριν λίγες μέρες.

✔️ Η ακρίβεια των χτυπημάτων και η ακτίνα δράσης των πυραύλων (χάρτης 1) ήταν μια επίδειξη /και προειδοποίηση του Ιράν απέναντι σε όσους κάνουν σχέδια εναντίον του – ΚΑΙ το Ισραήλ ΚΑΙ ο αμερικανικός στόλος και οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ είναι ΜΕΣΑ στο βεληνεκές!

✔️ Για την “επίδειξη/προειδοποίηση” επιλέχτηκε το Ιρακινό Κουρδιστάν, γιατί με το πρόσχημα της “αυτονομίας” η πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή έχει γίνει βάση και σφηκοφωλιά των Αμερικανικών και Ισραηλινών υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις τους στη Μ. Ανατολή και “επιχειρηματικό κέντρο” λαθραίου εμπορίου πετρελαίου, όπλων, ναρκωτικών και μαύρου χρήματος!

✔️ Απόδειξη είναι ότι … κανείς δεν βγήκε να … σκούζει, για τους στόχους που χτυπήθηκαν στην πρωτεύουσα Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν:
– την επιχειρησιακή βάση της Μοσάντ στο Ερμπίλ (βίντεο 3)
– το Αμερικανικό “προξενείο”, στην ουσία έδρα της CIA,(βίντεο 4)
– το σπίτι του ντόπιου “ολιγάρχη” Peshrav Zeya που σκοτώθηκε (βίντεο 5 και φωτό 5), ιδιοκτήτη της πετρελαϊκής Empire που εφοδιάζει το Ισραήλ με πετρέλαιο κλεμμένο από το Ιράκ και τη Συρία αλλά και του Falcon Group, ενός ιδιωτικού στρατού όπου έχουν βρει κάλυψη δεκάδες αμερικάνοι μισθοφόροι των ειδικών δυνάμεων για “βρώμικες δουλειές” στην περιοχή.

👉 Η “επίδειξη” και το μήνυμα από πλευράς Ιράν, είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι στόχοι παρά τη φύλαξη και τις αντιαεροπορικές ασπίδες ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας