Η προέλαση των Ουκρανών ανακόπηκε, έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες

2721

Η προέλαση της Ουκρανίας σε όλες τις περιοχές του μετώπου έχει ανακοπεί αφού έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και σε οπλικά συστήματα.
Ανακατέλαβαν 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν 121.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Ουκρανικού εδάφους.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αλλαγές στελεχών στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο στρατηγός Surovikin διορίστηκε διοικητής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η Ρωσία στα πρώην ουκρανικά εδάφη.

Στα νότια της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για περαιτέρω επίθεση.
Το ρωσικό πυροβολικό και τα πολεμικά αεροσκάφη επιτίθενται σφοδρά στις συσσωρευόμενες δυνάμεις του εχθρού.

Η ουκρανική διοίκηση συγκεντρώνει δυνάμεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου ειδικά στο Kherson και στη Novaya Kakhovka.

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Ingulets, ρωσικά ακριβή χτυπήματα κατέστρεψαν τρεις διαβάσεις πλωτών γεφυρών των Ουκρανών — στο Velike Artakovo, Belaya Krynitsa, Novogrigorivka.
Επίσης συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην περιοχή Davidov Brod.

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, Ουκρανοί χτύπησαν μια κατοικημένη συνοικία στη Kherson στα νότια με το HIMARS MLRS.
Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος «ακριβείας» χτύπησε λεωφορείο.

Στο βορειοανατολικό μέτωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν τις τελευταίες ημέρες.

Ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις που προετοιμάζονται για περαιτέρω επίθεση στο Svatovo και στην Kremennaya ή Bakhmut.
Στην περιοχή δραστηριοποιούνται ομάδες αναγνώρισης και ξένα UAV.
Οι ρωσικές μονάδες προετοιμάζονται για την άμυνα.
Οι περισσότεροι άμαχοι απομακρύνθηκαν.

Με τη σειρά τους, οι δυνάμεις υπό τη Ρωσία συνεχίζουν την αργή προέλασή τους στο Donetsk.
Στην περιοχή Bakhmut, πήραν τον έλεγχο των χωριών Otradovka και Veselaya Dolyna.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να μάχονται στα δυτικά προάστια του Ζαίτσεβο.
Στην πόλη Bakhmut, οι μαχητές Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου ασφάλτου.

Στην περιοχή Zaporozhie, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ενισχύει θέσεις που προφανώς προετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας επίθεση.
Επιθετικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου NPP Zaporozhie.
Ωστόσο οι ουκρανικοί ελιγμοί θα μπορούσαν επίσης να στοχεύουν στην απόσπαση της προσοχής του ρωσικού στρατού από άλλες περιοχές, μπορεί η συγκέντρωση δυνάμεων σε μια περιοχή να είναι αντιπερισπασμός.

Μετά την είσοδο των τεσσάρων πρώην περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, η Ρωσία διευκρίνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να προστατεύσει τα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών πυρηνικών όπλων.
Ταυτόχρονα, σημειώθηκε ότι η ανάπτυξή τους είναι δυνατή μόνο σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα και τους θεμελιώδεις νόμους της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.
Έτσι, η ανάπτυξή τους είναι δυνατή σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας ή των συμμάχων της με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ή επίθεσης με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους.

Προληπτικά χτυπήματα

Κατηγορώντας τη Ρωσία, το καθεστώς της Ουκρανίας κάλεσε το ΝΑΤΟ να εξαπολύσει «προληπτικά» χτυπήματα κατά της Ρωσίας και να μην «περιμένει τα πυρηνικά πλήγματα της Ρωσίας».
«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ;
Αποκλείστε το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα….
Προληπτικά χτυπήματα για να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν το χρησιμοποιήσουν.
Αυτό πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ: να επανεξετάσει τη σειρά δράσης», ανέφερε ο Zelensky.

Η Ρωσία αξιολογεί τα αιτήματά του ως έκκληση για το ξέσπασμα του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Η Δύση πυροδοτεί έναν πυρηνικό πόλεμο και η ασταθής μαριονέτα ο Zelensky έχει μετατραπεί σε ένα τέρας του οποίου τα χέρια μπορούν να καταστρέψουν τον πλανήτη, απάντησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ρωσικές δυνάμεις προκαλούν μεγάλες καταστροφές στους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 6 θέσεις διοίκησης των Ουκρανικών δυνάμεων.
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πύραυλοι και πυροβολικό κατέστρεψαν έξι θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού.
Τα πλήγματα κατέστρεψαν έξι θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού, 53 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 162 περιοχές του μετώπου.
Οι ρώσοι κατέστρεψαν επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών και πυραύλων/πυροβολικού της 56ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στην περιοχή της πόλης Zaporozhye.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν την προσπάθεια του ουκρανικού στρατού να προχωρήσει στην περιοχή Kupyansk, σκοτώνοντας περισσότερους από 120 ουκρανούς στρατιώτες.
«Στην περιοχή Kupyansk, ο εχθρός έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια αναπτύσσοντας έως και τρεις τακτικές ομάδες τάγματος με στόχο επίθεση προς Pershotravnevoye, Kislovka και Berestovoye.
Όλες οι επιθέσεις απωθήθηκαν από τις αποφασιστικές επιχειρήσεις των ρωσικών στρατευμάτων.
Σκότωσαν πάνω από 120 Ουκρανούς και κατέστρεψαν πέντε άρματα μάχης, 12 θωρακισμένα οχήματα μάχης και 14 μηχανοκίνητα οχήματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρστρεψαν τρεις γέφυρες του ουκρανικού στρατού στον ποταμό Ingulets με βλήματα ακριβείας στις περιοχές των οικισμών Velikoye Artakovo στην περιοχή Nikolayev, Novogrigorovka και Belaya Krinitsa στην περιοχή Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και κατέστρεψαν τρεις πυραύλους Olkha.

«Στην περιοχή Krasny Lyman, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί των Ουκρανών δεν ανέλαβαν ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις».
Τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν 25 Ουκρανούς στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ουκρανικές ομάδες αναγνωρίσεων στην περιοχή του οικισμού Petrovskoye στην περιοχή Kharkov.
Είκοσι πέντε Ουκρανοί και δύο φορτηγά με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος καταστράφηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τον οικισμό Zaitsevo κοντά στην πόλη Artyomovsk στο Donetsk, εξοντώνοντας πάνω από 120 Ουκρανούς στρατιώτες δύο ταξιαρχιών.
Στην κατεύθυνση Artyomovsk, ο οικισμός Zaitsevo απελευθερώθηκε ως αποτέλεσμα επιθετικών επιχειρήσεων από τις Ρωσικές δυνάμεις.
Πάνω από 120 στρατιώτες του 58ου μηχανοκίνητου πεζικού και της 128ης ορεινής ταξιαρχίας εξοντώθηκαν.

Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα μαχητικό MiG-29 και ένα βομβαρδιστικό Su-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Donetsk, κοντά στον οικισμό Novogrodovka και ένα Su-24 κοντά στην κοινότητα Sviridonovka.

Στην περιοχή του οικισμού Noviy Komar στο Donetsk, τα πλήγματα από αεροσκάφη στρατιωτικής αεροπορίας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εξουδετέρωσαν έως και 60 στρατιώτες της 56ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, δύο άρματα μάχης και πέντε μηχανοκίνητα οχήματα.

Πάνω από 280 ουκρανοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα πυραυλικών και αεροπορικών επιδρομών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εναντίον τριών ταξιαρχιών του ουκρανικού στρατού στις περιφέρειες Kherson και Mikolayev.

Ο ουκρανικός στρατός έκανε πολυάριθμες προσπάθειες επίθεσης στην περιοχή Andreyevka-Krivoi Rog και απωθήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Στην περιοχή Andreyevka – Krivoi Rog, οι ομάδες τεσσάρων ταγμάτων των Ουκρανών έκαναν πολυάριθμες προσπάθειες για να διασπάσουν την άμυνα των ρώσων στους οικισμούς Dudchany, Sukhanovo, Sadok και Bruskinskoye.
Τα ρωσικά στρατεύματα εξολόθρευσαν πάνω από 100 Ουκρανούς στρατιώτες, έξι άρματα μάχης, οκτώ θωρακισμένα οχήματα μάχης και εννέα μηχανοκίνητα οχήματα.

Οι απώλειες των Ουκρανών

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 315 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, 157 ελικόπτερα, 2.160 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 379 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 5.412 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 862 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και 3.45 πυροβόλα όπλα και όλμους και 6.316 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας