Το Ρωσικό πρακτορείο TASS για την ομιλία του Π.Λαφαζάνη και εκδήλωση του ΔΗ.Κ.Ε.Α.

1980
Το ελληνικό κόμμα ΔΗ.Κ.Ε.Α. ζήτησε τη δημιουργία ενός ευρύτερου λαϊκού απελευθερωτικού μετώπου
Ο επικεφαλής του ΔΗ.Κ.Ε.Α. Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα  χρειάζεται να αποκτήσει την εθνική της  ανεξαρτησία, αφού διαφορετικά η χώρα «δεν θα μπορέσει να λύσει ούτε ένα σημαντικό πρόβλημα για τον λαό της».

ΑΘΗΝΑ, 9 Ιουλίου. /TASS/. Το  «Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗΚΕΑ) επιδιώκει να απαλλάξει τη χώρα από δυτικούς ηγεμόνες και ξένους δυνάστες και καλεί τους Έλληνες να δημιουργήσουν ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο για τον σκοπό αυτό. Αυτό δήλωσε ο  πρώην υπουργός Ενέργειας, επικεφαλής του ΔΗΚΕΑ,  Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ομιλία του στην Αθήνα σε εκδήλωση   του κόμματός του αλλά και των δυνάμεων που το υποστηρίζουν, αναφέρει ο ανταποκριτής του TASS στην Αθήνα, Γιούρι Μαλίνοφ.

Ο Π.Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το  ΔΗΚΕΑ,το οποίο στηρίζει τη Ρωσία, ενισχύει τη συνεργασία του με το ΑΚΕΠ , με το  Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας του Γιάννη Κοτσαηλίδη και το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα με επικεφαλής τον Γρηγόρη Πέτρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Ζερβός Πρόεδρος της ”Χριστιανικής Δημοκρατίας ”, ο Ανδρέας Μαζαράκης από την πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή “ο Εξαρχείων” και ο Γιάννης Μαύρος.

«Η κύρια κατεύθυνση των δραστηριοτήτων μας και ο κύριος στόχος είναι η εθνική απελευθέρωση, χωρίς την οποία δεν θα μπορέσει να λυθεί κανένα σημαντικό πρόβλημα για τον λαό μας. », είπε ο Π.Λαφαζάνης.

«Επομένως, πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο  με κοινό  ριζοσπαστικό πρόγραμμα  .  ”Στέλνουμε κάλεσμα” σε όλους τους Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες,  για ένα  μεγάλο πλειοψηφικό  λαϊκό μέτωπο, για να αλλάξει η χώρα μας ” , τόνισε ο Παν.Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον Π.Λαφαζάνη, ένα τέτοιο μέτωπο δεν θα είναι εύκολο να δημιουργηθεί και δεν μπορεί να διαμορφωθεί σε μια μέρα. “Αλλά αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος – να δούμε τον Ελληνικό λαό ενωμένο για να επιτύχει την ελευθερία, την εθνική και κοινωνική του ανεξαρτησία”.  ”Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη .Έκανε τα πρώτα πραγματικά βήματα προς την ανεξαρτησία υπό τον μεγάλο ηγέτη Ιωάννη Καποδίστρια [υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας το 1816 – 1822 και ο πρώτος ηγεμόνας της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1827 – 1831], τα οποία διακόπηκαν από τότε με τη δολοφονία του. Η Ελλάδα έκτοτε  δεν γνώρισε ποτέ την πραγματική ελευθερία και την πραγματική ανεξαρτησία”, είπε. «Όμως τα τελευταία 20-30 χρόνια, ειδικά στα χρόνια των λεγόμενων μνημονίων – συμφωνιών με τους διεθνείς πιστωτές-η Ελλάδα βρέθηκε σε συνθήκες ειδικής κατοχής και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί ένα είδος αποικίας των δυτικών κέντρων εξουσίας, από τη μια των Βρυξελλών και από την άλλη των  ΗΠΑ  .Επιπλέον, τα υποδουλωτικά δανειακά μνημόνια, που συνήφθησαν μια φορά, θα συνεχίζουν σχεδόν για  πάντα τις βαριές συνέπειες τους, εκτός και αν ανατραπούν», συνέχισε ο Π.Λαφαζάνης

Προετοιμασία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Ο Π.Λαφαζάνης εξήγησε ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2023 και στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέτος, το ΔΗΚΕΑ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω του γεγονότος ότι οι αρχές απαιτούσαν μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στήν εκλογική διαδικασία.   ”Το κόμμα δεν είχε τόσα  χρήματα και δεν ήθελε να προσφύγει στα γνωστά κέντρα της διαπλοκής , που έχουν αλώσει την πολιτική ζωή της Ελλάδας ”», είπε ο Π.Λαφαζάνης.

«Ένα από τα επείγοντα καθήκοντα σήμερα είναι η συγκέντρωση του ελάχιστου ποσού χρημάτων  για τη συμμετοχή του κόμματος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε αυτή και αν γίνει », είπε ο Π.Λαφαζάνης

Ο Παν.Λαφαζάνης τόνισε ότι πρέπει  να δικαστούν στην Ελλάδα και στην  Ευρώπη όλοι όσοι έστειλαν όπλα στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής του κόμματος ΔΗΚΕΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτοί που πήραν την απόφαση να μεταφέρουν όπλα στο Κίεβο από την Ελλάδα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

ΑΘΗΝΑ, 9 Ιουλίου. /TASS/. Κανείς δεν ρώτησε τους λαούς της Ελλάδας και της  Ευρώπης , για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία .Όλοι όσοι έστειλαν και  στέλνουν εκεί οπλικά συστήματα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης, πρώην υπουργός Ενέργειας, επικεφαλής του  Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ). Μίλησε στην Αθήνα σε εκδήλωση  του κόμματος, καθώς και δυνάμεων που το υποστηρίζουν, αναφέρει ανταποκριτής του TASS στην Αθήνα.

Ο Π.Λαφαζάνης σημείωσε ότι «στη Σλοβακία, η μεταφορά 13 μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία το 2023 αναγνωρίστηκε ως παράνομη,  χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση και είχε ως συνέπεια να σταλούν σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός  άμυνας της Σλοβακίας». «Όλοι αυτοί στην Ευρώπη που έστειλαν όπλα στην Ουκρανία χωρίς καμία έγκριση από τους λαούς τους πρέπει να σταλούν σε ειδικό δικαστήριο κι αυτό  πρώτα από όλα αυτό πρέπει να γίνει στην Ελλάδα», είπε ο Π.Λαφαζάνης. ”Ποιος ρώτησε τον ελληνικό λαό για τα οπλικά συστήματα που εστάλησαν στην Ουκρανία ; Κανείς δεν ρώτησε το κοινοβούλιο για αυτήν την θηριωδία, η οποία μας παρασύρει  σε έναν πόλεμο για τον οποίο δεν έχουμε συμφέροντα, ενώ επίσης δεν έχουμε διαφορές με τη Ρωσία. Εμείς, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτά τα εγκλήματα», τόνισε ο Π.Λαφαζάνης.

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του στο TASS, ο Π.Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι το ΔΗΚΕΑ, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που έχει λάβει σαφή και δημόσια θέση υπέρ της Ρωσίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Π.Λαφαζάνη ,το ΔΗΚΕΑ «κατέστησε σαφές ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναγκαστική για αμυντικούς λόγους, προκειμένου να προστατευθούν οι Ρώσοι πολίτες της Ουκρανίας από τη γενοκτονία του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και για λόγους προστασίας της ασφάλειας  της Ρωσίας από μια  Ουκρανία, η οποία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να φιλοξενήσει αμερικανικούς πυρηνικούς πυραύλους».

Το πρόγραμμα του ΔΗΚΕΑ  που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 ανέφερε ότι «η Ρωσία έχει δίκιο με την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση   στην Ουκρανία, την ευθύνη για την οποία έχουν αποκλειστικά τα γεράκια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που την προκάλεσαν ». Το κόμμα εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «η ήττα και η συντριβή των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση τους στην Ουκρανία , θα επέφερε  ένα σημαντικό πλήγμα στη χίμαιρα της επιστροφής της νεο-αποικιακής ηγεμονίας ΗΠΑ-Βρετανίας και Δύσης στον κόσμο , πράγμα που θα παρείχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για μια δίκαιη ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο,  καθώς και για την καταπολέμηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στον πλανήτη»

 

 

1 σχόλιο

  1. Ο αγώνας για έναν κόσμο με πολλούς πόλους θα είναι αδυσώπητος αυτό τον αιώνα. Οι μικροί λαοί θα υποφέρουν πιο πολύ, όπως οι βάτραχοι στο βάλτο που μαλώνουν τα βουβάλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας